Η αλήθεια για την συγχώνευση των τριών ληξιαρχείων του δήμου σε ένα

Με Απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιου, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, επανακαθορίζονται τα Ληξιαρχεία σε έξι δήμους της χώρας, με έναν από αυτούς, τον δήμο Ωραιοκάστρου, που πλέον θα αποτελεί εφεξής ιδία Ληξιαρχική Περιφέρεια, η οποία θα ταυτίζεται με την εδαφική περιφέρεια του Δήμου, χωρίς ληξιαρχικές υποδιαιρέσεις, δηλαδή τη συγχώνευση του Ληξιαρχείου Καλλιθέας και του Ληξιαρχείου Μυγδονίας με το Ληξιαρχείο Ωραιοκάστρου, έτσι ώστε στο εξής να υφίσταται Ληξιαρχείο μόνο στην έδρα του Δήμου στο Ωραιόκαστρο. Διευκρινίζεται επίσης ότι η απόφαση εκδόθηκε κατόπιν εγγράφων αιτημάτων των οικείων Δήμων.
Αυτή πράγματι είναι η μισή αλήθεια, γιατί όντως με έγγραφο του, ο δήμος Ωραιοκάστρου αιτείται την συγχώνευση Καλλιθέας και της Μυγδονίας, με το αντίστοιχο του Ωραιοκάστρου, ώστε στο εξής να υφίσταται ληξιαρχείο μόνο στην έδρα του Ωραιοκάστρου, λόγω της μικρής χιλιομετρικής απόστασης ανάμεσα τους, για την εξοικονόμηση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού. Η προηγούμενη όμως διοίκηση, βλέποντας τις αντιδράσεις του κόσμου, αλλά και των συμβούλων της παράταξης της, δεν πίεσε στην κατεύθυνση αυτή, της δημιουργίας δηλαδή μόνο ενός ληξιαρχείου, σεβόμενη τους πολίτες του δήμου, και τις δυσκολίες που θα υπάρχουν στις μετακινήσεις τους.
Έρχεται τώρα η διοίκηση του Παντελή Τσακίρη, και παραβλέποντας όλες αυτές τις αντιδράσεις, δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια, για να εμποδίσει την υλοποίηση αυτής της απόφασης. Βλέπουμε δηλαδή για μια ακόμα φορά, ή την πλήρη κομματική ”υποταγή” αγνοώντας τους πολίτες, ή την άγνοια που έχουν στο πως διοικείται ένας τόπος. Κάποτε όμως θα πρέπει να καταλάβουν, ότι ένας λάθος χειρισμός είναι μέσα σε πλαίσια που μπορεί να γίνει. Το θέμα είναι, ότι όταν το αντιλαμβάνεσαι να το διορθώνεις, και όχι να το παίρνει..το ποτάμι.

Μοίρασε το άρθρο!