Η έμμεση στήριξη του Σαραμάντου στον Τσακίρη, και η δικαστική διαδικασία των 3.000.000 ευρώ

Συνεχίζοντας την προσπάθεια μας να δώσουμε όσο πιο αναλυτικά γίνεται την συνέντευξη, ποταμός θα έλεγε κανένας, του πρώην δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση, θεματικά στους φίλους του RealOraiokastro.gr, σήμερα συνεχίζουμε με τα όσα πολύ ενδιαφέροντα ειπώθηκαν για τον πρώην δήμαρχο κ.Σαραμάντο και τις δικαστικές του περιπέτειες, και τι σχέση μπορεί να έχει αυτό, με την στήριξη του εμμέσως, στον νέο δήμαρχο. Είπε λοιπόν χαρακτηριστικά ο πρώην δήμαρχος στην συνέντευξή του τα εξής:

Ένα άλλο πρόσωπο που έπαιξε ρόλο για τα όσα συνέβησαν, με μια μικρή παρένθεση για ένα γεγονός που έμαθα μέσα από την παράταξη του κ.Τσακίρη, δέκα μέρες πριν τις εκλογές, υπήρχε δημοσκόπηση όπου προηγούνταν ο Γαβότσης, με 24%, και δεύτερος ακολουθούσε ο ίδιος με 19%. Επίσης όλες οι δημοσκοπήσεις που έγιναν από όλες τις παρατάξεις, όλοι ψάχνανε τον δεύτερο. Τώρα τι έγινε τις δέκα τελευταίες μέρες, δεν μπορώ ακόμα να το ερμηνεύσω.

Κλείνοντας την παρένθεση θα ήθελα να αναφερθώ στο πρόσωπο που είπα στην αρχή, και δεν είναι άλλος από τον πρώην δήμαρχο, τον κ.Σαραμάντο. Πέντε μέρες πριν την δεύτερη Κυριακή, έδωσε συνέντευξη σε τοπικό site, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, στιγμάτισε και απαξίωσε την δική μου παρουσία, σε αντίθεση με τον κ.Τσακίρη. Το ερώτημα είναι γιατί, αλλά η εξήγηση μπορεί να είναι πολύ απλή.

Όπως γνωρίζετε όλοι, εκκρεμεί μια δικαστική διαδικασία. Ήδη αυτή την στιγμή από το 2018, έχει τελειώσει η διαδικασία των ανακρίσεων, και τον Γενάρη του 2019, ο εισαγγελέας έστειλε όλο το  ανακριτικό υλικό, στο συμβούλιο των Εφετών, και νομίζω ότι προχωράει η δικαστική διερεύνηση του θέματος., για απώλειες εσόδων από τον πρώην δήμο Καλλιθέας, πάνω από 3.000.000 ευρώ.

Άλλα είκοσι άτομα μαζί με τον κ.Σαραμάντο, φαίνεται ότι θα πάρουν τον δρόμο των δικαστηρίων. Πάντα υπάρχει το κριτήριο της αθωότητας, και ανθρώπινα εύχομαι να επικρατήσει και να μην τιμωρηθεί κανείς. Όμως επειδή δικαστήρια είναι, και τα χρήματα είναι πάρα πολλά, και αυτό σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο του δήμου μπορεί να ισοδυναμεί με ισόβια, κάτι που το απεύχομαι και εγώ.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα πρέπει η νέα διοίκηση του δήμου, μετά από μια καταδικαστική απόφαση, θα πρέπει ο δήμος και η ΔΗ.ΚΕ.Ω. συγκεκριμένα, να απαιτήσει αυτά τα χρήματα να επιστραφούν πίσω, διότι είναι χρήματα του δήμου, άρα είναι διαφυγόντα έσοδα.

Άρα μήπως η στήριξη στο πρόσωπο του νέου δημάρχου από τον κ.Σαραμάντο, αποβλέπει στο να ξεχαστεί αυτή η διαδικασία; Ξέρετε πολύ καλά ότι μετά την καταδίκη, όπως ανέφερα προηγουμένως πρέπει να επιστραφούν.Μήπως πάλι επαναλαμβάνω υπάρχει μια συμφωνία, η νέα διοίκηση να ξεχάσει να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο την υπόθεση του κ.Σαραμάντου, και δυστυχώς και όσους ενέπλεξε στην υπόθεση αυτή; Αξιοσημείωτο είναι στην νέα διοίκηση, υπάρχει και ο κ.Μαρμαρίδης, ο οποίος είναι ένας από τους υπόλοιπους είκοσι που καταγγέλονται σε αυτήν την δικογραφία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΝ Θ.ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΑΝΟ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΟΥ

Μοίρασε το άρθρο!