Ηρακλής Τσακαλίδης: Η χειρότερη μέχρι σήμερα διοργάνωση που απόδειξε τον ερασιτεχνισμό σας

 

Η αποτυχημένη καρναβαλική παρέλαση και οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα, ήταν αυτό που κυριάρχησε κατά την διάρκεια του 4ου Δημοτικού Συμβουλίου. Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ”ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ”, Ηρακλής Τσακαλίδης, αφού έκανε αναφορά για την συνεργασία του δήμου μας, με τον δήμο Ξάνθης, και τον ρόλο που έπαιξαν σε αυτό ο ίδιος, ο τότε δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Πέτρος Αταμιάν, και το γραφείο τύπου του δήμου, είπε τα εξής ουσιαστικά κατά την γνώμη μας, ξεσκεπάζοντας την μεγάλη γύμνια της εκδήλωσης:

”κ.Δήμαρχε, μια πρώτη καρναβαλική παρέλαση, η πρώτη επί των ημερών σας, ανήκει στο παρελθόν. Θέλω ειλικρινά να με απαντήσετε αν μείνατε ευχαριστημένος, τόσο γενικά, όσο και επί μέρους τομείς, και κυρίως να μας ενημερώσετε, για το κόστος της εκδήλωσης. Προσωπικά θέλω να εξάρω και να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά, τους εργαζόμενους του δήμου, για το απαράμιλλο σθένος, και την εργατικότητα τους. Για μένα πρόκειται για την χειρότερη μέχρι σήμερα διοργάνωση, και αποδείξατε με τον πιο ευρηματικό τρόπο, τον ερασιτεχνισμό σας.

Δεν είναι κακό να μην γνωρίζετε πως οργανώνετε μια τέτοια εκδήλωση. Είναι όμως κακό να παριστάνεται ότι γνωρίζετε.Το άσχημο βέβαια είναι, ότι αυτή η εντύπωση που έχετε, κάνει κακό όχι μόνο εσάς και την διοίκηση σας, αλλά σε όλο το κοινωνικό σύνολο του δήμου μας. Δεν καταφέρατε σαν ενιαία διοικητική ομάδα να έχετε μια  άποψη για τον θεσμό του καρναβαλιού, και δεν βοηθήσατε με τον πιο απλό τρόπο την διαφήμιση του καρναβαλιού. Διαπίστωσα ότι όλα τα μέλη της ομάδας σας, διαθέτουν λογαριασμό στο f.b. Πόσοι από αυτούς φιλοτιμήθηκαν να αναρτήσουν έστω μια φορά την αφίσα;Εγώ είμαι σε θέση να απαντήσω, αλλά ήθελα κ.δήμαρχε την δική σας απάντηση.

Αν αυτό το γεγονός δεν συνιστά προσπάθεια υποβάθμισης του θεσμού, που με τόσο κόπο ξεκινήσαμε το 2015, τότε τι σημαίνει; Έχω κάθε λόγο να κάνω μια τέτοια υπόθεση εργασίας, αφού ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πολιτισμού, σε συνέντευξη του, είπε επί λέξη: ”Για πρώτη φορά φέτος προτίθεμαι να ιδρύσω ένα ανεξάρτητο φορέα, σαν αντιδημαρχία πολιτισμού, που θα συμμετέχουν φορείς του Ωραιοκάστρου”. Θέλω λοιπόν να σας ρωτήσω. Η άποψη αυτή του αντιδημάρχου, είναι αποκλειστικά δική του, ή απηχεί και την δική σας, και κατ’επέκταση όλης της διοίκησης; Πόσες ομάδες συμμετείχαν στην παρέλαση; 

Η πρόεδρος του τοπικού Ωραιοκάστρου, σε συνέντευξη που έδωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό, υπέπεσε σε σωρεία αναληθειών, που δείχνει την πλήρη άγνοια της, γύρω από τον θεσμό του καρναβαλιού. Η διοικούσα ομάδα δεν είχε μια ενιαία άποψη για τον θεσμό του καρναβαλιού, με ορισμένα μέλη να εκφράζουν την αντίθεση τους.

Δεν υπήρξε καμία αναφορά του καρναβαλιού, σε κανένα τηλεοπτικό σταθμό. Δεν υπήρξαν χορηγοί επικοινωνίας στα μεγάλα ΜΜΕ, και δεν έγινε καμία ενημέρωση, σε κανένα πολιτιστικό και αθλητικό σύλλογο, ακόμα και των σχολείων. Ο δήμος μας διαθέτει πάνω από 30 συλλόγους, και πάνω από 30 διδακτήρια. Θέλω να ξέρω κ. Ζιακούλη, πόσοι από αυτούς απήντησαν αρνητικά. Δεν υπήρξε ούτε καν ένας υποτυπώδεις στολισμός, από μάσκες και σερπαντίνες, που υπάρχουν στην αποθήκη του δήμου. Κανένας σύλλογος από την Καλλιθέα και την Μυγδονία δεν συμμετείχε, και από το Ωραιόκαστρο μόνο δύο, και αυτοί με ισχνή συμμετοχή.”

 

Μοίρασε το άρθρο!