Ζωή στους Πάγους

Ένας Βρετανός φωτογράφος, ο Τίμοθι Άλεν απαθανάτισε τη σκληρή ζωή στην άκρη του κόσμου. Εκεί που η ζωή είναι μια συνεχής μάχη επιβίωσης και μία διαρκής περιπέτεια.

Ο Τίμοθι Άλεν γνωστός για τη δουλειά του στο BBC’s Human Planet, πέρασε 16 μέρες στη παγωμένη έρημο της Σιβηρίας και κατέγραψε όσα είδε σε ένα μοναδικό φωτογραφικό υλικό.  Ειδικότερα, μαζί με τη νομαδική φυλή Nenets ακολούθησε την μεταναστευτική πορεία 800 χλμ. ταράνδων στην περιοχή Yamal-Nenets, που θα μπορούσε να μεταφραστεί ως η «άκρη του κόσμου», σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Οι εκπληκτικές φωτογραφίες του παρουσιάζουν στιγμιότυπα από τη ζωή της νομαδικής φυλής Nenets, που συχνά πίνει αίμα για να επιβιώσει σε θερμοκρασίες -45 βαθμών Κελσίου.

Το επικό ταξίδι του Άλεν, που μοιάζει να έχει βγει από ταινία προϊστορικής εποχής, παρουσιάζεται και στο οκτάλεπτο ντοκιμαντέρ που ετοίμασε για το Animal Planet, ταξιδεύοντας στην περιοχή του παγωμένου ποταμού Ομπ με τους Nenets τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πρόκειται για ένα απόκοσμο τοπίο, καλυμμένο από πάγους, όπου δύσκολα επιβιώνει κανείς λόγω του κρύου.

Η φυλή Nenets, επίσης γνωστή ως Samoyeds, είναι ένας αυτόχθονος λαός στη βόρεια αρκτική Ρωσία.

Οι Nenets είναι οι τελευταίοι άνθρωποι που έχουν απομείνει στον κόσμο, οι οποίοι διατηρούν αυτό το μοναδικό στιλ εκτροφής ταράνδου, μετακινώντας τα κοπάδια τους από τα καλοκαιρινά βόρεια βοσκοτόπια στα χειμερινά βοσκοτόπια στα νότια του Αρκτικού Κύκλου.

Ωστόσο, δεν είναι γνωστό αν οι άνθρωποι καθοδηγούν τους ταράνδους ή το αντίστροφο.

Μοίρασε το άρθρο!