Ευαγγελινός: «Έτσι οργανώσαμε την φιέστα του ΠΑΟΚ»

Ο Φωκάς Ευαγγελινός, ο «ενορχηστρωτής» και «εγκέφαλος» της μεγάλης γιορτής του ΠΑΟΚ,

που έκλεψε τις εντυπώσεις την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα, μίλησε για όλα όσα παρουσίασαν με τους ανθρώπους του Δικεφάλου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Αρχικά σημείωσε πως: «Δεν ήμουν μόνος μου, ένα ολόκληρο τιμ δούλεψε μαζί μου για να γίνει πραγματικότητα αυτή η ωραία βραδιά. Και βεβαίως βοήθησαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ να κάνουμε συγκινησιακό, όπως έπρεπε, και όχι απλά φαντασμαγορικό».
  

Για το αν ήταν τη βραδιά της γιορτής στην Τούμπα: «Φυσικά και ήμουν, και στις πρόβες πριν ήμουν».

Για το πότε τον προσέγγισαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ: «Είναι καιρός πριν, δεν μπορώ να πω ακριβή ημερομηνία. Ήταν εξαρχής μια πρόκληση για μένα. Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε για πρώτη φορά μετά από χρόνια το Πρωτάθλημα, αγαπώ τον ΠΑΟΚ. Δεν έχω ξανανιώσει αυτό που ένιωσα. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ ξανά με φιέστα. Ήθελα πιο πολύ να δημιουργήσουμε συγκίνηση και να πούμε την ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα από την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Γι’ αυτό και συμμετείχαν άνθρωποι από πέντε ετών έως 80 ετών ο πιο ηλικιωμένος».

Για το πώς θα χαρακτήριζε την εμπειρία: «Θα έλεγα μοναδική, αλλά είναι μικρή η λέξη. Στην αρχή σκεφτόμουν πώς ο κόσμος θα παρακολουθήσει όλο αυτό, όμως, πράγματι ο κόσμος σεβάστηκε τη γιορτή, περάσαμε τα μηνύματα που θέλαμε, την ιστορική αναδρομή για να φτάσουμε στην αποθέωση παικτών που ήταν η βραδιά τους».

Για την κορυφαία στιγμή της βραδιά: «Δεν ήταν μόνο μια στιγμή. Όταν πρωτογνώρισα τον κ. Λάμπρο (σ.σ. Κουιρουκίδης) 80 ετών, του μίλησα και μου είπε “αγόρι μου τι όμορφα πράγματα”, δεν μπορούσα να κρατηθώ. Είναι πολύ ωραίο να ακούς όμορφα λόγια από έναν άνθρωπο που έζησε την ιστορία του ΠΑΟΚ. Όταν μίλησα με τον Κούδα και τους παλαιμάχους ήταν μια άλλη στιγμή. Η κορυφαία στιγμή για μένα ήταν το memorial των νεκρών με τον τρόπο που το στήσαμε και τον σεβασμό που δείξαμε στη στιγμή. Όλα έγιναν με τόση αγάπη και προσοχή και αυτό που έγινε δεν του ταιριάζει η λέξη φιέστα. Η λέξη που ταιριάζει είναι ψυχή. Ήταν μια τελετή ψυχής, η οποία θα μείνει μέσα μου για χρόνια χαραγμένη. Ήταν μια μοναδική εμπειρία. Ευχαριστώ όλους τους παράγοντες που στήριξαν και τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ που με εμπιστεύθηκαν. Η όλη οργάνωση έπρεπε να στηθεί πολύ γρήγορα. Μέσα σε 17 λεπτά από τη λήξη του αγώνα θα έπρεπε να είναι όλοι στη θέση τους».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Δεν τον ήξερα προσωπικά, τον συνάντησα μετά τη γιορτή, είναι ένας γλυκός άνθρωπος, πολύ αγαπητός. Δεν μιλήσαμε πριν τη γιορτή, δεν χρειάστηκε να μου ζητήσει κάτι. Έχει πολύ καλούς συνεργάτες για να έφτανε να ζητήσει κάτι απευθείας από μένα Αυτό που είπαμε ήταν πως ήταν μια πολύ ωραία βραδιά».

Για το τι κρατά από τη γιορτή: «Κρατώ ότι τα νέα παιδιά μαθαίνουν γιατί βρίσκονται κάπου, πώς και για ποιον λόγο και τι πρέπει να διαφυλάσσουν και προχωρούν μπροστά. Με ενδιαφέρουν πολύ οι νέοι άνθρωποι».

ΠΗΓΗ: Metropolis 95.5 FM

Μοίρασε το άρθρο!