Εσωκομματική γκρίνια στη ΝΔ για Ιβάν Σαββίδη και ΠΑΟΚ

Το φάντασμα του Ιβάν και ένας μάλλον απειλητικός ασπρόμαυρος δικέφαλος αετός πλανιόταν πάνω από τις δύο συσκέψεις που είχαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Λευτέρη Αυγενάκη την Τετάρτη στην Αθήνα τα μέλη της νέας Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης.

Η ψυχρότητα που υπάρχει ακόμη ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν αυτή που κυριάρχησε. Τα στελέχη της Θεσσαλονίκης μετέφεραν στην ηγεσία του κόμματος τα πολλά παράπονα που ακούν στη Βόρεια Ελλάδα για τη στάση που κρατά το κόμμα τους εναντίον του Ιβάν και της ιστορικής ομάδας και ζήτησαν παρέμβαση κορυφής, ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Ευθύς ο Αναστασιάδης

Ευθύς στην τοποθέτησή του ήταν ο βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης, που είπε στον κ. Μητσοτάκη: «δεν ξέρω πώς σου περιγράφουν την κατάσταση οι συνεργάτες σου, ωστόσο έχουμε μεγάλο πρόβλημα στη Βόρεια Ελλάδα. Πολύς κόσμος θεωρεί ότι είμαστε απέναντι στον Σαββίδη και πικραίνεται. Μας γυρνά την πλάτη. Το θέμα πρέπει να λήξει. Θεωρώ πως εσύ πρέπει να κάνεις μία ξεκάθαρη δήλωση ότι αναγνωρίζουμε την προσφορά του Ιβάν και πως τα όποια λάθη του δεν την αμαυρώνουν».

Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο γραμματέας του κόμματος διαβεβαίωσαν τα στελέχη ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία αντιπαλότητα με τον ΠΑΟΚ και πολύ περισσότερο με τον λαό του και πως η όποια κριτική γίνεται στον Ιβάν Σαββίδη αφορά θέματα νομιμότητας και ταύτισής του με την κυβέρνηση, την οποία ο ίδιος επέλεξε.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι δεν θα πρέπει να επικρατήσει ένας διχασμός Βορρά-Νότου, κάτι που το κόμμα πρέπει να πολεμήσει.

Η συζήτηση συνεχίστηκε στο πνεύμα ότι «διαχωρίζουμε τον Ιβάν από τον ΠΑΟΚ, καθώς μπορούμε να ασκούμε κριτική στον επενδυτή, ιδίως όταν αυτός στρέφεται εναντίον του κόμματός μας. Και ταυτόχρονα είμαστε κοντά στον λαό της ομάδας, τον οποίο άλλωστε θέλουμε πάντα να εκφράζουμε». Το πνεύμα αυτό διέλυσε ο κ. Αναστασιάδης με τον ισχυρισμό ότι «εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, ο Ιβάν είναι –ευτυχώς ή δυστυχώς- ταυτισμένος με τον ΠΑΟΚ, που είναι ταυτισμένος με τον λαό του».

Αστοχία περί «Ρωσοπόντιου»

Μάλιστα σε ένα σημείο της κουβέντας δημιουργήθηκε ένταση όταν μέλος της Διοικούσας χρησιμοποίησε τον όρο «Ρωσοπόντιος»! Πολλοί επιτέθηκαν λεκτικά στο στέλεχος, που ζήτησε συγγνώμη και δικαιολογήθηκε ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός για να προσέχει τόσο πολύ τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί και το θέμα έληξε.

Στελέχη της ΝΔ έλεγαν στην ThessΝews ότι ίσως για πρώτη φορά είδαν τόσο προβληματισμένο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ότι ίσως προβεί μέσα στις επόμενες ημέρες σε μία διορθωτική κίνηση. Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης σε δηλώσεις του επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, τους οποίους την προηγούμενη εβδομάδα είχε ανεβάσει πολύ (και μάλλον χωρίς λόγο) η Μαρία Σπυράκη.

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, μιλώντας για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι των επενδύσεων, είχε πει ότι «ο επενδυτής δεν θα έχει καμία ειδική μεταχείριση. Δεν θέλουμε επενδυτές με κουμπούρια. Θέλουμε ανθρώπους που θα βάλουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα».

Γέφυρα από Αυγενάκη

Ο δε γραμματέας της ΝΔ δήλωσε (στο myportal.gr): “πολλοί φίλοι Νεοδημοκράτες όχι μόνο στη Μακεδονία, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, υποστηρίζουν την ομάδα του ΠΑΟΚ και δεν αισθάνονται πως οι δύο αυτές επιλογές τους βρίσκονται σε σύγκρουση.

Η Ν.Δ., άλλωστε, ποτέ δεν εκφράσθηκε εναντίον κανενός αθλητικού συλλόγου, πολλώ δε μάλλον εναντίον φιλάθλων και σίγουρα ποτέ εναντίον του ΠΑΟΚ. Αυτό, όμως, ουδεμία σχέση έχει με τα μικροκομματικά παιχνίδια της Κυβέρνησης. Σε ό,τι αφορά, δε, εμένα προσωπικά, ως γνήσιος φίλαθλος του ασπρόμαυρου ΟΦΗ, θεωρούμε αδελφή ομάδα τον ΠΑΟΚ και φίλους τους φιλάθλους του δικεφάλου του Βορρά. Και βέβαια να σημειώσουμε ότι η ΝΔ βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Βασιλειάδης «διοικούν» τη χώρα και το «Υπουργείο Αθλητισμού», άρα και το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο».

 

Πηγή: THESSNEWS

Μοίρασε το άρθρο!