Ερντογάν για Γενοκτονία Αρμενίων: Συμμορίες Αρμενίων έσφαζαν στην Τουρκία

Αβάσιμες, άδικες και εκτός πραγματικότητας, χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν χρησιμοποίησε αβάσιμες, άδικες και μη ρεαλιστικές δηλώσεις σχετικά με τα οδυνηρά γεγονότα που συνέβησαν περισσότερο από έναν αιώνα πριν» είπε. και συμπλήρωσε: «Η διερεύνηση των γεγονότων στην ιστορία και η αποκάλυψη της αλήθειας πρέπει να αφεθεί στους ιστορικούς και όχι στους πολιτικούς. Ακόμα δεν έχουμε λάβει απάντηση στην πρότασή μας για τη σύσταση κοινής επιτροπής ιστορίας για τους αρμενικούς ισχυρισμούς που έχουν εκφραστεί για χρόνια. Οι Αρμένιοι επιτέθηκαν και σκότωσαν περισσότερους από 150.000 Τούρκους και Κούρδους, πριν από τα γεγονότα του 1915 και συμμάχησαν με τους εχθρούς Ρώσους. Συμμορίες Αρμενίων σκότωσαν επίσης Έλληνες και Εβραίους. Επιτέθηκαν μόνο στους πολίτες για να τους ωθήσουν στη μετανάστευση… Αυτοί που υποστηρίζουν τα ψέματα των Αρμενίων, προσπαθούν να καλύψουν τη ντροπή της δικής τους ιστορίας».

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία, καθώς δήλωσε με θράσος ότι στις 24 Απριλίου 1915 δεν έγινε τίποτα: «Μετά τις συλλήψεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στις 24 Απριλίου, ο “Νόμος περί αποστολής και εγκατάστασης” ψηφίστηκε στις 27 Μαΐου και τέθηκε σε εφαρμογή την 1η Ιουνίου. Η διαδικασία δεν ήταν ενάντια σε μια πιθανή απειλή ή κίνδυνο, αλλά ένα μέτρο ενάντια στην τρέχουσα εξέγερση και τις αυξανόμενες σφαγές».

 Παράλληλα αποκάλυψε ότι συναντήθηκε με τον Ερσίν Τατάρ λίγο πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου: «Δεν θα ανεχτούμε τη νοοτροπία που θέλει να καταδικάσει την Κύπρο σε αδιέξοδο, προσπαθώντας να εκφοβίσει τους αδελφούς μας Τουρκοκύπριους με εμπάργκο».

Μοίρασε το άρθρο!