Επίσκεψη ΚΚΕ στη Δομή Ασυνόδευτων Προσφύγων στο Παλαιόκαστρο

Την Τρίτη 28/12, το πρωί, κλιμάκιο της ΚΟ Κεν. Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με επικεφαλής το Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή και το Δημοτικό Σύμβουλο Ωραιοκάστρου, εκλεγμένο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Άγγελο Θέμελη, πραγματοποίησε περιοδεία στην περιοχή του Παλαιοκάστρου, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Η επίσκεψη έγινε με αφορμή την απαράδεκτη εγκληματική επίθεση που έλαβε χώρα στη Δομή των ασυνόδευτων ανήλικων αιτούντων άσυλο που στεγάζεται στην περιοχή, στις 26/12 το βράδυ.

Ο βουλευτής και ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ ενημέρωσαν για τις ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί το ΚΚΕ για την ένδειξη της αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και για τη θέση του Κόμματος ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, που έχουν σαν αποτέλεσμα ξεριζωμούς, θανάτους, προσφυγιά, την ανάγκη να εξασφαλιστούν ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους, για την ανάγκη να απεγκλωβιστούν από τη χώρα μας και να πάνε στις χώρες τελικού προορισμού τους.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, περιόδευσε στα καταστήματα της περιοχής και συνομίλησε με τους κατοίκους και νέους του Παλαιοκάστρου, αναδεικνύοντας την ανάγκη να απομονωθούν οι όποιες φασιστικές και ρατσιστικές πρακτικές και λογικές που βάζουν στο στόχαστρο ανθρώπους κατατρεγμένους, ενώ αφήνουν στο απυρόβλητο την πολιτική που προκαλεί την προσφυγιά και τη μετανάστευση, που είναι η ίδια που οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Μοίρασε το άρθρο!