Επίθεση στη Νίκαια: Νέες αποκαλύψεις για τον 21χρονο μακελάρη – Είχε μαζί του τρία μαχαίρια και ένα Κοράνι

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις κινήσεις του 21χρονου δράστη της επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής ο Μπραχίμ Αουσαουί, που γεννήθηκε στην Τυνησία το 1999, έφθασε στη Λαμπεντούζα στις 20 Σεπτεμβρίου, όπου τέθηκε σε καραντίνα για 20 ημέρες, αρχικά στο νησί της Λαμπεντζούζα και στη συνέχεια σε πλοίο, που ήταν δεμένο έξω από το Μπάρι, μαζί με 800 μετανάστες. Εκεί , σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 21χρονος, περνούσε τον περισσότερο χρόνο του, μιλώντας στο τηλέφωνο και λέγοντας πως έψαχνε τρόπο να πάει στη Γαλλία. H φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω τραβήχτηκε στις 8 Οκτωβρίου, στο λιμάνι του Μπάρι, μετά το τέλος της καραντίνας στην οποία είχε τεθεί. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, οι αρχές έλαβαν αποτυπώματα ενώ ελέγχθηκε και το ποινικό του μητρώο. Όμως, όπως προέκυψε, δεν είχε προσπαθήσει προηγουμένως να εισέλθει στην Ιταλία και δεν είχε επισημανθεί ως ύποπτος από υπηρεσίες ασφαλείας. Την επόμενη ημέρα, ο 21χρονος ενημερώθηκε ότι δεν είχε νόμιμο δικαίωμα να παραμείνει στην Ιταλία και του δόθηκε εντολή να εγκαταλείψει τη χώρα μέσα σε επτά μέρες. Όμως, αντί να απελαθεί, αφέθηκε ελεύθερος. Ακόμα δεν έχει γίνει σαφές πότε έφυγε από το Μπάρι, όμως θεωρείται ότι πήρε το τρένο για το Παρίσι είτε στις 9 είτε στις 10 Οκτωβρίου. Εκτιμάται ότι έμεινε στη γαλλική πρωτεύουσα μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, τη μέρα της επίθεσης δηλαδή, οπότε και πήρε το τρένο για τη Νίκαια.

 Ο 21χρονος έφτασε στη Νίκαια, έχοντας στην κατοχή του ένα έγγραφο ταυτότητας που είχε εκδοθεί από τον ιταλικό Ερυθρό Σταυρό. Σύμφωνα με τις εικόνες από τις κάμερες παρακολούθησης του σιδηροδρομικού σταθμού, ο δράστης άλλαξε ρούχα όταν έφτασε εκεί και κατόπιν πήγε με τα πόδια μέχρι τη βασιλική της Νοτρ Νταμ, που απέχει περίπου 400 μέτρα, όπου εξαπέλυσε την επίθεση.

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας της Γαλλίας Ζαν-Φρανσουά Ρικάρ περιέγραψε το χρονικό των όσων συνέβησαν το πρωί της Πέμπτης στον καθεδρικό ναό Notre Dame της Νίκαιας.

6:47 π.μ.: Ο δράστης της επίθεσης μπαίνει στο σιδηροδρομικό σταθμό της Νίκαιας και αλλάζει ρούχα

8:13 π.μ.: Ο 21χρονος βγαίνει από τον σταθμό και περπατά περίπου 400 μέτρα για να φτάσει στην εκκλησία

8:29 π.μ.: Φτάνει στην εκκλησία, όπου παραμένει λιγότερο από μισή ώρα. Μέσα σε αυτό το διάστημα επιτίθεται στα τρία θύματα.

8:54 π.μ.: Μια γυναίκα βγαίνει από την εκκλησία και φεύγει προς την αριστερή πλευρά του κτιρίου, πριν υποκύψει στα τραύματά της

8:57 π.μ.: Στο σημείο φτάνει, έπειτα από κλήση πολίτη, μια ομάδα τεσσάρων δημοτικών αστυνομικών. Οι αστυνομικοί παρεμβαίνουν και εξουδετερώνουν τον δράστη. Ο άντρας τους είχε πλησιάσει φωνάζοντας τον Allahu Akbar.

Όταν η αστυνομία μπήκε στην εκκλησία, εντόπισε τα πτώματα των θυμάτων. Πρόκειται για μια γυναίκα 60 ετών, την οποία ο δράστης αποκεφάλισε και έναν άνδρα 55 ετών, τον Βίνσεντ Λοκ, ο οποίος ήταν νεωκόρος και επίσης έφερε ένα βαθύ τραύμα στο λαιμό. Ο 21χρονος του έκοψε τον λαιμό, ενώ εκείνος βοηθούσε στις προετοιμασίες για την καθημερινή Θεία Λειτουργία. Ο Λοκ ήταν πατέρας δύο παιδιών και όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για αυτόν.

Τέλος, σε εστιατόριο που βρίσκεται σε κοντινή απόφαση εντοπίστηκε νεκρή μια γυναίκα 44 ετών, την οποία ο δράστης μαχαίρωσε αρκετές φορές ενώ προσπαθούσε ξεφύγει. Η Σιμόνε Μπαρέτο Σίλβα από τη Βραζιλία, η οποία ζούσε 30 χρόνια στη Γαλλία και ήταν μητέρα τριών παιδιών, το τελευταίο που πρόλαβε να πει στους διασώστες που προσπαθούσαν να την κρατήσουν στη ζωή ήταν «πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, βρέθηκαν ένα Κοράνι, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα μαχαίρι με λάμα 17 εκατοστών που ανήκαν στον δράστη. Επίσης, οι αστυνομικοί βρήκαν μια τσάντα μέσα στην εκκλησία που περιείχε ακόμη δύο μαχαίρια τα οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν τελικά από τον 21χρονο.

Βίνσεντ Λοκ

Σιμόνε Μπαρέτο Σίλβα
 

Μοίρασε το άρθρο!