Επίδομα 800 ευρώ: Αυτές είναι οι ημερομηνίες που θα καταβληθεί

«Στις 10 Απριλίου κλειδώνει το σύστημα, θα σταματήσουμε να δεχόμαστε αιτήσεις, και έως τις 12 Απριλίου θα δεχθούμε διορθώσεις. Στις 14 Απριλίου θα υπάρξει κενή μέρα για να προετοιμαστούμε και στις 15, 16 και 17 Απριλίου το πρώτο κύμα πληρωμών των 800 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Στις 15, 16 και 17 Απριλίου αναμένεται λοιπόν το πρώτο κύμα πληρωμών του επιδόματος των 800 ευρώ είτε για τους εργαζομένους που ανήκουν στις επιχειρήσεις που ανεστάλη η λειτουργία τους ή στις επιχειρήσεις που έχει υποστεί πλήγμα η επιχείρησή τους λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Παράλληλα συνεχίζεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr η υποβολή αιτήσεων για την καταβολή της ενίσχυσης των 800 ευρώ, μια διαδικασία που αφορά 1,7 εκατ. εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση λόγω κορονοϊού.

Έως τις 10 Απριλίου είναι η προθεσμία υποβολής Υπεύθυνης Δήλωσης Εργοδοτών για τις επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί διοικητικά η λειτουργία τους λόγω του κορονοϊού, ενώ για τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί πλήγμα στον τζίρο λόγω της υγειονομικής κρίσης η προθεσμία είναι μέχρι τις 20 Απριλίου,

Σε ό,τι αφορά το σύστημα «Εργάνη», ο υπουργός Εργασίας διευκρίνησε ότι δίνεται η δυνατότητα διορθώσεων στις 10,11 και 12 Απριλίου.

Στην ηλεκτρονική υποβάλλουν δήλωση:

  • οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή
  • οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που υπολειτουργούν βάσει ΚΑΔ και έχουν τεθεί σε
  • αναστολή από τους εργοδότες τους
  • οι άνεργοι που απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν από 1η Μαρτίου έως 20 Μαρτίου

Η αποζημίωση θα καταβληθεί σε τρία στάδια.

  • Οι εργαζόμενοι που υποβάλουν αιτήσεις από 1-10 Απριλίου θα πληρωθούν 15-17 του μηνός.
  • Όσοι υποβάλουν αιτήσεις από 11-20 Απριλίου θα πληρωθούν 25-27 του μηνός
  • Όσοι υποβάλουν την αίτηση τους μεταξύ 21 και 30 Απριλίου θα πληρωθούν 5-7 Μαΐου.

Ο επιστήμονες και το Δώρο Πάσχα

Την ερχόμενη Πέμπτη θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων προκειμένου να λάβουν το voucher των 600 ευρώ.

Οι επιστήμονες θα λάβουν τα 400 ευρώ τη Μεγάλη Πέμπτη και τα υπόλοιπα 200 ευρώ μέσα στον Απρίλιο.

«Όλοι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που δεν έχουν πληγεί ή δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους θα πάρουν το Δώρο του Πάσχα Μεγάλη Τετάρτη ή Μεγάλη Πέμπτη. Αυτές οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με διοικητική εντολή ή έχουν υποστεί πλήγμα στο τζίρο τους έχουν δυνατότητα καταβολής έως τις 30 Ιουνίου. Αν μπορούν και νωρίτερα από τις 30 Ιουνίου να καταβάλουν το Δώρο ας το κάνουν».

Μοίρασε το άρθρο!