Εμπόλεμη ζώνη η Θεσσαλονίκη – Εκτεταμένα επεισόδια και βίαιες συγκρούσεις – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σε εμπόλεμη ζώνη έχει μετατραπεί από νωρίς το απόγευμα ο χώρος περιμετρικά του δημαρχείου Θεσσαλονίκης,σημείο όπου βρίσκονταν διαδηλωτές του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.

Τα επεισόδια αυτήν την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη στις οδούς 3ης Σεπτεμβρίου, Βασιλέως Γεωργίου, Νικολάου Γερμανού, Μεγάλου Αλεξάνδρου και Λεωφόρου Στρατού.

Την ίδια ώρα έχουν ξεσπάσει εστίες φωτιάς εντός του πάρκου Ξαρχάκου, ενώ οι μάχες γίνονται σώμα με σώμα μεταξύ των ΜΑΤ και διαδηλωτών. Οι αστυνομικοί κάνουν συνεχή χρήση χημικών σε μια προσπάθεια να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους.

Συμμετέχοντες στη διαδήλωση έβαλαν νωρίτερα φωτιά σε κάδους, πέταξαν αντικείμενα εναντίον των ΜΑΤ, ενώ φώναζαν και συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου διακόπηκε και κατά διαστήματα ομάδες διαδηλωτών επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή του κέντρου της πόλης παραμένει αποπνικτική, ενώ, μέχρι στιγμής, δεν έγινε γνωστό εάν έγιναν συλλήψεις ή προσαγωγές από την αστυνομία.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρων επιτέθηκε κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Βασιλέως Γεωργίου, κοντά στο πάρκο Ξαρχάκου.

Οι άνδρες της Αστυνομίας απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με τους κουκουλοφόρους να ρίχνουν τα οδοφράγματα της ΕΛ.ΑΣ.

Στο «στόχαστρο» των κουκουλοφόρων βρέθηκαν και δημοσιογράφοι.

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: seleo.gr, thestival.gr enikos.gr

Μοίρασε το άρθρο!