Εμβολιασμοί: Στο «στόχαστρο» 82 δήμοι με χαμηλά ποσοστά – Κάποιοι με κάτω από το 10%.

Σε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου που συμμετείχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους κ.κ. Χρυσοχοΐδη, Χαρδαλιά, Τσιόδρα και Αρκουμανέα, όπου έγινε «ειδική» αναφορά σε 82 δήμους που έχουν χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού.

Η σύσκεψη έγινε σε φόντο «εκτόξευσης κρουσμάτων» και έκτακτων ενεργειών που απαιτούνται στην παρούσα συγκυρία. Στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει σε αυτούς τους δήμους στοχευμένη εκστρατεία πειθούς με τη συνδρομή τοπικών παραγόντων, εκκλησίας κ.λπ., ενώ «επιστρατεύεται» σε περιοδείες και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Πρόκειται για 82 δήμους, εκ των οποίων οι 50 έχουν εμβολιαστική κάλυψη κάτω από 25%. Μεταξύ αυτών, είναι οι δήμοι Βόλβης, Δέλτα, Θέρμης, Κιλελέρ και Καρπενησίου, ενώ υπάρχουν και δήμοι στις Σέρρες και στη Ροδόπη όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα και η εμβολιαστική κάλυψη βρίσκεται ακόμα και κάτω από το 10%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον σχεδιασμό της επιχείρησης «πειθώ» θα έχουν ρόλο οι ιερείς, οι τοπικές άρχοντες (δήμαρχοι, κοινοτάρχες), ακόμη και… influencers, δηλαδή άτομα με επιρροή στους νέους. Άλλωστε δεν είχε περάσει μεγάλο διάστημα από τότε που, όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα μας, ο κ. Κικίλιας ζητούσε τη συνδρομή των δημάρχων για «καταδρομικό» εμβολιασμό. Σημειώστε ότι εδώ και καιρό , στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν έλλειψαν οι αιχμές κατά δημάρχων και περιφερειαρχών που απέφευγαν να εμπλακούν ενεργά στο στοίχημα του εμβολιασμού.

Στο εξής θα υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών και των ΟΤΑ, ώστε να γίνει πιο συστηματική η προσπάθεια πειθούς των πολιτών που είναι διστακτικοί έναντι των εμβολίων. Η εκστρατεία πειθούς -όπως λένε -θα εκτυλιχθεί σε κάθε συνοικία, γειτονιά ακόμα και πόρτα – πόρτα.

Μοίρασε το άρθρο!