Εκτροχιασμός του κρατικού προϋπολογισμού και… έπαινοι!-Του Δημήτρη Μάρδα

Εκτροχιασμός του κρατικού προϋπολογισμού και… έπαινοι!

Δημήτρης Μάρδας

Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, π. Αν. Υπουργός Οικονομικών – Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός εκτροχιάζεται από τον Γενάρη ως και τον Μάρτιο (προ του Κορωνοϊού περίοδος) ο εκεί υφυπουργός ο υπεύθυνος για το κρατικό ταμείο ο κος Σκυλακάκης αναβαθμίζεται σε Αναπληρωτή Υπουργό! Πρωτότυπες αξιολογήσεις…

Μετά τον Απρίλιο, ευτυχώς για την κυβέρνηση «έσκασε» ο Κορωνοϊός, οπότε μπερδεύονται οι διαχειριστικές κακοτεχνίες με τις έκτακτες δαπάνες-μείωση εσόδων, που οδηγούν σε νέο εκτροχιασμό.

Η διαχείριση του δημοσίου χρήματος και ιδίως των κρατικών δαπανών, δεν έχει χρώμα γαλάζιο ή κόκκινο ή πράσινο. Είναι θέμα τάξης, πειθαρχίας, «κοψίμματος» κάθε ρουσφετιού, σωστών προβλέψεων και εφαρμογής ενός νόμου που ψηφίσθηκε από τη Βουλή, αυτού του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2020. Ο εκτροχιασμός του από τον πρώτο μήνα της χρονιάς, που σκιαγραφείται από τις αποκλίσεις ανάμεσα στις προβλέψεις και τις πραγματικές εξελίξεις, θέλει ταλέντο. Και φαίνεται ότι οι ταλαντούχοι όχι απλώς δεν μας λείπουν, αλλά μάλλον αναβαθμίζονται!!!

(βλ. απολογιστικά στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού Ιανουαρίου-Μαρτίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών, στο link https://tvxs.gr/news/ellada/ianoyarios-martios-kratikos-proypologismos-stin-kopsi-toy-ksyrafioy?fbclid=IwAR3gYv_ZYajfWy0HUElDuaCiNdKqodA8FvXaLvviDI9-WO9sSZte70R_zn4 )

Μοίρασε το άρθρο!