ΕΚΤΑΚΤΟ: Δολοφόνησαν τον Ρώσο πρεσβευτή στην Τουρκία (Συγκλονιστικά βίντεο και φωτογραφίες )

05

 

Απεβίωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ ο οποίος δέχθηκε νωρίτερα επίθεση ενόπλου στην Άγκυρα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik το επικαλείται πηγές προσκείμενες στις τουρκικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Ο δράστης της επίθεσης εναντίον του πρέσβη της Ρωσίας στην Τουρκία έπεσε νεκρός από πυρά της τουρκικής αστυνομίας, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik επικαλούμενο τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ένοπλος έχει «εξουδετερωθεί», μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Aπό τη Μόσχα δεν υπάρχει ακόμη επίσημη αντίδραση. Ωστόσο, σύμφωνα πληροφορίες θα υπάρξει σύντομα επίσημη ανακοίνωση.

Ο πρεσβευτής διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, όπου και απεβίωσε.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας Hurriyet, ο πρεσβευτής Αντρέι Καρλόφ δέχθηκε πυρά κατά τη διάρκεια έκθεσης φωτογραφίας για τη Ρωσία σε μια γκαλερί στην Άγκυρα. Κατά τη Hurriyet, η ρωσική πρεσβεία εκτίμησε πως πρόκειται για μια επίθεση που διέπραξε ισλαμιστής.

Η επίθεση διαπράχθηκε μία ημέρα πριν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μεταβεί στη Μόσχα για συνομιλίες με τους ομολόγους του της Ρωσίας και του Ιράν για τη Συρία.

Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, υπάρχουν πολλοί ακόμη τραυματίες από τα πυρά.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο δράστης της επίθεσης φέρεται να μπήκε στη γκαλερί με αστυνομική ταυτότητα.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο ο δράστης μίλησε «για το Χαλέπι» και είπε ότι ήθελε «εκδίκηση».

Ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης

Last minute: the moment of attack on the Russian Ambassador

 

teprsprev12

teprsprev13

teprsprev15

teprsprev3

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ VIDEO

Μοίρασε το άρθρο!