ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΘΥΜΙΟΥ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ
ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΘΥΜΙΟΥ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 -ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ « ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»
ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΩΡΑ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ
 
Η εκπομπή της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης «ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ»  γιορτάζοντας τα 25 της χρόνια και το Πνευματικό Ίδρυμα «ΥΔΡΙΑ» του Τάσου Αρβανιτάκη- Φάλκου και της Τιτίκας Αρβανιτάκη που γιορτάζει τα 3 χρόνια προσφοράς, οργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του κορυφαίου ηθοποιού ΘΥΜΙΟΥ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ.
Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του βιβλίου της Ρούλας Καρακατσάνη «Μάθημα σιωπής» (εκδόσεις Καλέντης) και της συμπλήρωσης 5 χρόνων από το θάνατο του σπουδαίου ηθοποιού και 30 από το θάνατο του σκηνοθέτη και δημιουργού του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η σύζυγος του Θύμιου Καρακατσάνη και συγγραφέας ΡΟΥΛΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ, ο συγγραφέας και Πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ, ο στιχουργός ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΡΑΨΑΣ και ο ηθοποιός του Κ.Θ.Β.Ε. ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΝΤΑΣ.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός και κόρη του Θύμιου Καρακατσάνη, Aλεξάνδρα.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν: η διευθύντρια του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΠΘΕ (TV 100, FM100, FM 100,6) Φίλιος Στάγκος και ο Πρόεδρος της «ΥΔΡΙΑΣ» καθηγητής της Φιλοσοφίας και συγγραφέας Τάσος Αρβανιτάκης –Φάλκος.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν βίντεο από τη θεατρική πορεία του Θύμιου Καρακατσάνη, αποσπάσματα από συνέντευξή του στον Στέλιο Λουκά  της 6/3/2010 ενώ μεγάλα ονόματα από το χώρο του Θεάτρου και του Κινηματογράφου όπως ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ο ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ, ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, η ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, η ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ, ο ΤΑΣΟΣ ΨΑΡΡΑΣ  και ο πολιτικός ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ  θα μιλήσουν για τον αξέχαστο σπουδαίο ηθοποιό.     
Η εκδήλωση θα κλείσει με τον ΘΥΜΙΟ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ να διαβάζει το ποίημα του ΜΑΝΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ «Μιλώ».
Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ.
Χορηγός και υποστηρικτής της εκδήλωσης:
Ενσωματωμένη εικόνα

Μοίρασε το άρθρο!