Εβρος – Lockdown: Αφησαν 3 χωριά μέσα στην καραντίνα χωρίς ίντερνετ και τηλεκπαίδευση

Οικισμοί στην Ελλάδα του 21ου αιώνα «τρέχουν» με ταχύτητες ίντερνετ… 1,2 Mbps και ενώ η χώρα ζει στoν αστερισμό νέας γενιάς δικτύων 5G, με αποτέλεσμα μαθητές να μην μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης, φοιτητές να χάνουν τις διαλέξεις στα πανεπιστήμια και κάτοικοι να μην μπορούν να κάνουν καμία δουλειά μέσω διαδικτύου. Πρόκειται για τρία χωριά στον βόρειο Έβρο, την Αγριάνη, την Λύρα και την Λυκόφη από τα οποία δεν περνά οπτική ίνα.

Χωρίς διαδίκτυο τουλάχιστον 500 κάτοικοι στον Εβρο 

Μετ’ εμποδίων η προετοιμασία για τις πανελλήνιες 

Συνολικά 60 παιδιά φοιτούν στο δημοτικό σχολείο της Αγριάνης, 25 με 30 μετακινούνται στο Γυμνάσιο Λαβάρων και άλλα περίπου 30 παιδιά στο Λύκειο Σουφλίου. Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στους μαθητές Λυκείου και ειδικά στα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες. Προβλήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας αντιμετωπίζουν και τα παιδιά του δημοτικού, ενώ πολλές φορές αναγκάζονται να επισκέπτονται σε γειτονικά σπίτια φίλους τους που καταφέρνουν να συνδεθούν στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας για να παρακολουθήσουν το μάθημα. Αλλά και πρωτοετείς φοιτητές που γράφτηκαν φέτος στα πανεπιστήμια και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν λόγω της πανδημίας στην Αγριάνη, δεν μπορούν να παρακολουθήσοσυν τις διαλέξεις λόγω των χαμηλών ταχυτήτων του διαδικτύου.

«Νιώθουμε αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο»

«Δεν είμαστε πολίτες β’ κατηγορίας. Ο οικισμός της Αγριάνης  είναι ένας οικισμός ο οποίος τροφοδοτεί με πολλά παιδιά τα σχολεία της περιοχής και θέλουμε την στήριξη της Πολιτείας για να μη χάνουν τα παιδιά μας το μάθημα. Είναι απορίας άξιο πως έμεινε το χωριό μας χωρίς οπτική ίνα. Μας βγαίνει η ψυχή για να μπούμε σε μια σελίδα στο διαδίκτυο και τα περισσότερα πράγματα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά. Νιώθουμε αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο. Ζητούμε ίσες ευκαιρίες για όλους» είπε o κ. Σαλίχογλου. 

Μοίρασε το άρθρο!