Δ. Ωραιοκάστρου: Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο ολοκλήρωσης της αποχέτευσης στο Μελισσοχώρι και τμήμα της Λητής

Δ. Ωραιοκάστρου: Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο ολοκλήρωσης της αποχέτευσης στο Μελισσοχώρι και τμήμα της Λητής

Σε τροχιά υλοποίησης θέτει η διοίκηση του Παντελή Τσακίρη στο Δήμο Ωραιοκάστρου την εκτέλεση του έργου «Τμήμα Υπολειπόμενων Δικτύων Ακαθάρτων των Οικισμών Λητής και Μελισσοχωρίου Δήμου Ωραιοκάστρου». Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που επί χρόνια βρισκόταν σε τέλμα και με ενέργειες του κ. Τσακίρη και των συνεργατών του αρχίζει επιτέλους η υλοποίησή του.

Η σύμβαση κατασκευής του έργου υπογράφηκε σήμερα το μεσημέρι ενώπιον του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, από τον Θωμά Βράνο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «Αναπτυξιακής Νομού Θεσσαλονίκης Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α.Ο.Τ.Α.» ως «φορέας κατασκευής» του έργου, από την Ευδοξία ΚυριακίδουΒέσκου, πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου, ως «κύριος του έργου» και από τον Μιχαήλ Γιαλιτάκη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «ΚΑΝΤΙΑ Έργα Α.Τ.Ε.» ως «ανάδοχος» κατασκευής του έργου.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο αντιδήμαρχος Μυγδονίας, Γεώργιος Παραπανήσιος και ο πρόεδρος της Κοινότητας Μελισσοχωρίου, Αθανάσιος Μοσχόπουλος.

«Όλοι εμείς, η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου, η ΔΕΥΑΩ και το Τοπικό Συμβούλιο Μελισσοχωρίου, εργαστήκαμε εντατικά και συντονισμένα για να επιλύσουμε χρόνια προβλήματα και να θέσουμε σε τροχιά υλοποίησης την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου στο Μελισσοχώρι και σε τμήμα της Λητής», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Το προηγούμενο διάστημα σε συνεργασία και συνεχείς επαφές με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου πέτυχε να ενταχθεί στους “οικισμούς Γ΄ προτεραιότητας” το Μελισσοχώρι, κάτι που δεν είχε γίνει από τις προηγούμενες διοικήσεις. Με αυτό τον τρόπο η περιοχή συμπεριλήφθηκε στην αναθεώρηση του επιχειρησιακού προγράμματος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.) και στη συνέχεια εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση υλοποίησης του έργου, ύψους 3,48 εκατ. ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.).

«Θέσαμε σε προτεραιότητα ως διοίκηση το έργο της ολοκλήρωσης του δικτύου αποχέτευσης στο Μελισσοχώρι και σε τμήμα της Λητής, αποκαθιστώντας μια αδικία σε βάρος των κατοίκων που αφορά στην υλοποίηση βασικών έργων υποδομής», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

«Με την κατασκευή αυτού του έργου θα αναβαθμιστούν το Μελισσοχώρι και η Λητή και θα δημιουργηθούν περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης για την περιοχή», είπε ο αντιδήμαρχος Μυγδονίας, Γεώργιος Παραπανήσιος.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που επιτέλους ξεκινά ένα σημαντικό έργο υποδομής για τον τόπο μας, ένα έργο που κάποιοι θεωρούσαν ότι είχε ολοκληρωθεί… Ευχαριστούμε τον δήμαρχο και όσους εργάστηκαν, για να φτάσουμε σήμερα στο σημείο να υπογραφεί η σύμβαση υλοποίησης», τόνισε ο πρόεδρος της Κοινότητας Μελισσοχωρίου, Αθανάσιος Μοσχόπουλος.

«Για να υλοποιηθεί το έργο βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα. Υπό τις οδηγίες του δημάρχου εργαστήκαμε μεθοδικά και επιτέλους τίθεται σε τροχιά υλοποίησης ένα σημαντικό έργο υποδομής για το Μελισσοχώρι και τη Λητή», ανέφερε η πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ, Ευδοξία ΚυριακίδουΒέσκου.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες υλοποίησης του έργου.

Μοίρασε το άρθρο!