Δ. Θεσσαλονίκης: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη διάνοιξη της οδού Αγίου Δημητρίου

Στην προκήρυξη διαγωνισμού για το έργο διάνοιξης της οδού Αγίου Δημητρίου προχώρησε η Διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα στον Δήμο Θεσσαλονίκης, θέτοντας σε τροχιά υλοποίησης μια σημαντική κυκλοφοριακή παρέμβαση, που θα προσφέρει ανάσα σε χιλιάδες οδηγών.

Το έργο, με προϋπολογισμό 670.000 ευρώ, αφορά τη διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου στο τμήμα της από την Κατσιμίδη μέχρι και τη Μήλου και την υλοποίηση -παράλληλα με τις εργασίες οδοποιίας- παρεμβάσεων ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου. Ακόμη προβλέπεται η τοποθέτηση φωτεινής σηματοδότησης στους κόμβους της Αγίου Δημητρίου με την Κατσιμίδη καθώς και με τη Λαμπράκη.

Σημαντική κυκλοφοριακή παρέμβαση

Η διάνοιξη της οδού Αγίου Δημητρίου στο σημείο μεταξύ Τριανδρίας και Τούμπας θα προσφέρει κυκλοφοριακές ανάσες σε όλη την πόλη αλλά και μια γρήγορη έξοδο προς τον περιφερειακό. Ο δρόμος για τη διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου άνοιξε με τα έργα κατεδάφισης κτισμάτων στη στροφή της Τριανδρίας, τα οποία υλοποίησε η παρούσα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι το κόστος κατασκευής του έργου θα καλυφθεί από τα τέλη ελεγχόμενης στάθμευσης, στη λογική της επιστροφής τους προς τους ίδιους τους πολίτες μέσα από σημαντικά οδικά έργα.

Μοίρασε το άρθρο!