Δ. Θεσσαλονίκης: Εγκρίθηκε η νέα κανονιστική πράξη για τα καταστήματα εστίασης

Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, η νέα κανονιστική πράξη που αφορά τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων και ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων και εξοπλισμού για τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη, που συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου.

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια της τοποθέτησής του, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη μια νέα κανονιστική με την επανέναρξη της εστίασης, έπειτα από την επαναλειτουργία και του εμπορίου. Όπως είπε, «η οικονομία της πόλης είναι βασισμένη στην εστίαση, στη διασκέδαση, στη φιλοξενία, στον τουρισμό. Στον κλάδο αυτό έχουν επενδυθεί μεγάλα κεφάλαια και απασχολούνται πολλές χιλιάδες εργαζομένων. Άρα έχει μεγάλη σημασία αυτοί οι κλάδοι της οικονομίας να εκκινήσουν σωστά».

Ο κ. Ζέρβας ανέφερε πως στόχος είναι «να μπορεί ένας επαγγελματίας στον χώρο της εστίασης να είναι και ελκυστικός και λειτουργικός αλλά και νόμιμος. Να ξέρει τους κανόνες, να είναι απλοί, κατανοητοί και σαφείς». Έκανε, παράλληλα, λόγο για την ανάγκη αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης του δημόσιου χώρου.

Οι αρμόδιοι για το θέμα αντιδήμαρχοι, Μιχάλης Κούπκας και Γιώργος Αβαρλής, στάθηκαν στη διαβούλευση που έγινε τους τελευταίους μήνες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις δημοτικές παρατάξεις για να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Πέτρος Λεκάκης έθεσε το θέμα των ελέγχων για σωστή εφαρμογή του σχεδίου «ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι».

 Από την πλευρά της αντιπολίτευσης υπερψήφισαν την κανονιστική οι επικεφαλής Βασίλης Γάκης και Γιώργος Ορφανός, επισημαίνοντας όμως πως θα είναι αυστηροί ως προς την εφαρμογή της. Θετικά ψήφισε και η Κατερίνα Νοτοπούλου παρά το γεγονός ότι έκανε λόγο για «επικοινωνιακό πυροτέχνημα για τα μάτια των επιχειρηματιών της πόλης καθώς στην πραγματικότητα είναι ίδια με της προηγούμενης διοίκησης», ενώ ο Σπύρος Βούγιας ψήφισε λευκό, προσθέτοντας πως θα πρέπει να αυξηθεί ο δημόσιος χώρος με αναπλάσεις και πεζοδρομήσεις. Εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος διερωτήθηκε γιατί η τόση βιασύνη να περάσει η κανονιστική μέσα στην πανδημία.

Μοίρασε το άρθρο!