Δύσκολη νύχτα στην Πάτρα: Προληπτική εκκένωση από μεγάλη φωτιά [ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ]

Τεράστια κινητοποίηση της πυροσβεστικής αυτή την ώρα στα Συχαινά της Πάτρας. Επιχειρούν δεκάδες πυροσβέστες και η φωτιά φαίνεται αυτή τη στιγμή να ελέγχεται, διατηρώντας κάποιες διάσπαρτες εστίες. Προληπτικά εκκενώθηκαν κάποια σπίτια.

 Στο σημείο επιχειρούν 30 οχήματα της Πυροσβεστικής με 72 πυροσβέστες και δύο ομάδες πεζοπόρων. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.
 

Σε δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης τόνισε πως θα είναι μία πολύ δύσκολη νύχτα, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να περιορίσουν την εξέλιξή της.

Ειδικότερα ο κ. Φαρμάκης σε δήλωσή του στο tempo24 ανέφερε: «Μάχη με τις φλόγες δίνουν απόψε οι πυροσβεστικές μας δυνάμεις, στην περιοχή των Συχαινών της Πάτρας. Η προσπάθεια να μην επεκταθεί η πυρκαγιά είναι μεγάλη και το έργο τους συνδράμει η Πολιτική Προστασία και ο μηχανισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Είμαστε όλοι εδώ για να νικήσουμε και σε αυτή την μάχη… Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά!»

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το μέτωπο της φωτιάς είναι περίπου 3 χιλιόμετρα.

Πολλά από τα πυροσβεστικά οχήματα είναι παρατεταγμένα επί της Περιμετρικής με τις φλόγες να είναι ακριβώς κάτω από την κοιλαδογέφυρα της οδού, η οποία είναι κλειστή. Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν ισχυροί, δυσκολεύουν το έργο το Πυροσβεστών κι έτσι οι φλόγες πέρασαν την Περιμετρική και κινούνται με κατεύθυνση προς Ρίο.

Στην ευρύτερη περιοχή δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων πολιτών. Κοντά στο σχολείο της περιοχής (59ο) έχουν συγκεντρωθεί πολλά οχήματα και η Αστυνομία προσπαθεί τώρα να αδειάσει το σημείο για να μπορούν να κυκλοφορήσουν τα Πυροσβεστικά.

Έχει ζητηθεί ενίσχυση με οχήματα και Πυροσβέστες και από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Πηγή: thebest.gr, patrastimes.gr, tempo24.gr

Μοίρασε το άρθρο!