Δύο νεκροί από πλημμύρες-Μεγάλες καταστροφές και εγκλωβισμοί (VIDEO)

Εκτός ελέγχου μοιάζει να είναι η κατάσταση σε πολλές περιοχές της Εύβοιας.

Μάλιστα λόγω κακοκαιρίας, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Πρόκειται για έναν άνδρα 86 ετών και μία γυναίκα της ίδιας ηλικίας, τα σπίτια των οποίων πλημμύρισαν και οι ηλικιωμένοι κατά τα φαινόμενα πιάστηκαν κυριολεκτικά στον ύπνο και δεν κατάφεραν να βγουν έγκαιρα από τα σπίτια τους, τα οποία ήταν ισόγεια. Την είδηση επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς. «Δυστυχώς, μου το επιβεβαίωσε η Πυροσβεστική. Διέμεναν σε διαφορετικά σπίτια, δεν ήταν μαζί» τόνισε ο κ. Ψαθάς.

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάζονται στα Πολιτικά, Νεροτριβιά και Ψαχνά του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων. Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, δρόμοι έχουν κοπεί, σπίτια έχουν πλημμυρίσει.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχώς απεγκλωβίζει κόσμο μαζί με το κλιμάκιο των εθελοντών στα Ψαχνά. Στο κέντρο τους έχουν μεταφερθεί 11 άτομα.

Στην περιοχή του Αγίου υπάρχει αυτοκίνητο εγκλωβισμένο από χείμαρρο. Όπως γράφει το tvstar.gr, περιπολικό της αστυνομίας που μετέφερε διασωθέντες βγήκε εκτός δρόμου λόγω της υπερβολικής ποσότητας νερού. Πυροσβεστικό όχημα των Ψαχνών ακινητοποιήθηκε από χείμαρρο.

Ακόμα, πλημμύρισε το ποτάμι που περνά μέσα από την πόλη των Ψαχνών. Οι δρόμοι και τα αυτοκίνητα καλύφθηκαν από το νερό, όπως φαίνονται από τις εικόνες. Δυστυχώς, τα περιστατικά είναι πολλά κυρίως στην κεντρική Εύβοια. Χωρίς ρεύμα είναι περιοχές των δήμων Ερέτριας, Χαλκιδέων και Διρφύων Μεσσαπίων.

Πλημμύρισε επίσης ο Λήλας Ποταμός του δήμου Χαλκιδέων. Όπως γράφει το tvstar.gr, οι αρχές δεν μπορούν ούτε εκκένωση των γύρω σπιτιών να διατάξουν γιατί όποιος βγει από το σπίτι του κινδυνεύει η ζωή του από την ορμή των νερών.

  

 
 artataki9
artataki10
artataki11
artataki12
artataki1
artataki3
artataki5

Μοίρασε το άρθρο!