Διπλό τίτλου για Ολυμπιακό – Άδειος και …αλλού ο ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός γνωρίζονται -πλέον- καλά. Στην 5η τους συνάντηση για τη φετινή σεζόν, Ραζβάν Λουτσέσκου και Πέδρο Μάρτινς δεν είχαν να επιδείξουν «κρυφά» χαρτιά και άσους στο μανίκι. Απεναντίας, η κάθε ομάδα κινήθηκε πατώντας πάνω στις αδυναμίες του αντιπάλου. Κάτι που φρόντισε να κάνει εξαιρετικά πρώτος ο ΠΑΟΚ, εκθέτοντας μέσω του Σοάρες την αδυναμία της άμυνας του Ολυμπιακού. 

Μόλις στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον ΠΑΟΚ να κινείται τόσο από τον άξονα όσο και από τη δεξιά πλευρά, οι Θεσσαλονικείς «τρύπησαν» τους φιλοξενούμενους και άνοιξαν το σκορ στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Λύρατζης έδωσε στον Σοάρες, ο Πορτογάλος με τρομερή προσποίηση πέρασε τον Μπα, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και έκανε την παράλληλη μπαλιά. Ο Τσόλακ μπήκε στη φάση αλλά δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα όπως θα ήθελε, και όταν στρώθηκε στον Μουργκ, από το ύψος του πέναλτι την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. 

Επί της ουσίας, ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που έδειχνε να πατά καθ΄όλη τη διάρκεια του α΄ημιχρόνου καλύτερα στο γήπεδο, να βγάζει συνεργασίες και να φτάνει με ευκολία και απειλητικές διαθέσεις στην περιοχή του Ολυμπιακού. Από την άλλη, οι ερυθρόλευκοι έμοιαζαν «εγκλωβισμένοι» στον άξονα και ως εκ τούτου επιχείρησαν να κάνουν παιχνίδι από τα αριστερά του ΠΑΟΚ αλλά και πάλι δυσκολεύονταν να πατήσουν στην περιοχή του Δικεφάλου…

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Ολυμπιακός από ένα κόρνερ και ένα πλάγιο άουτ κατάφερε να πατήσει περιοχή στο α΄μέρος και να δημιουργήσει προϋποθέσεις στην εστία του Πασχαλάκη. Τα στημένα φάνταζαν ο μοναδικός τρόπος απειλής για τους Πειραιώτες όπως συνέβη στο 23′ με την κεφαλιά του Τικίνιο αλλά και στο 30′ με τον Καμαρά. Και όλα αυτά στο μεσοδιάστημα που ο ΠΑΟΚ έριξε ταχύτητα και έκανε διαχείριση του αγώνα πριν την ανάπαυλα. 

Δεδομένης της δυσαρέσκειας για την εικόνα που είχε η ομάδα του αλλά και της επιθυμίας του να την κάνει πιο επικίνδυνη, ο Πέδρο Μάρτινς έριξε στο β΄τους Ελ Αραμπί, Ροντρίγκες και Α. Καμαρά ενώ ο Ραζβάν Λουτσέσκου πρόσθεσε ένα ακόμη πρόβλημα με την αναγκαστική αλλαγή του Κρέσπο που άφησε τη θέση του στον Μιχάι. Εκ του αποτελέσματος, ο τεχνικός των Πειραιωτών δικαιώθηκε άμεσα καθώς Ελ Αραμπί και Ροντρίγκες συνδυάστηκαν εξαιρετικά, με τον τελευταίο να στρώνει τη μπάλα για τον Λόπες που έγραψε με πλασέ το 1-1 (51′).

Ο Γκάρι Ροντρίγκες αποδείχθηκε βαρόμετρο στη μεταμόρφωση του Ολυμπιακού, με τους ερυθρόλευκους να κυριαρχούν στο β΄μέρος και να φτάνουν στην ανατροπή με τον Ρέαμπτσουκ στο 62′, ο οποίος υποδέχθηκε τη μπάλα με το στήθος, μετά από γύρισμα του Λαλά από τα δεξιά, και με δυνατό διαγώνιο σουτ, έγραψε το 1-2. 

Στο μεσοδιάστημα του β΄μέρους ήταν η σειρά του Ραζβάν Λουτσέσκου να τα αλλάξει όλα μεσοεπιθετικά, βλέποντας την ομάδα του να κινείται σε ρηχά νερά, επιστρατεύοντας δύο φορ στο παιχνίδί του (Άκπομ – Ολιβέιρα). Και η αλήθεια είναι πως ο επίλογος ανήκε στον ΠΑΟΚ με τον Ολιβέιρα να καταγράφει τη μεγαλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του με κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Βατσλίκ. Το 1-2 δεν άλλαξε μέχρι τέλους, με το τρίποντο να δίνει και μαθηματικά το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό. Έφτασε τα 8 ματς χωρίς νίκη ο Δικέφαλος. 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο (46′ Μιχάι), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (60′ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μουργκ, Σοάρες (60′ Α.Ζίβκοβιτς), Μιτρίτσα (75′ Ολιβέιρα), Τσόλακ (63′ Άκπομ).

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Σωκράτης, Μπα (64′ Παπαδόπουλος), Ρεαμπτσούκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46′ Α.Καμαρά), Μάντι Καμαρά, Μασούρας (46′ Ροντρίγκες), Λόπες (78′ Βρουσάι), Τικίνιο (46′ Ελ Αραμπί).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Λεφτά στην Τράπεζα: Ρέαμπτσουκ, πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα σε αυτές τις δύο σεζόν που αγωνίζεται με την ερυθρόλευκη φανέλα. Γκολ ανατροπής που έδωσε και το διπλό τίτλου στην ομάδα του.

Γίνε Πρόεδρος: Γκάρι Ροντρίγκες, ήρθε από τον πάγκο και επί της ουσίας αποτέλεσε μία κίνηση ματ από τον Πέδρο Μάρτινς καθώς «αναστάτωσε» τους γηπεδούχους ενώ με το καλημέρα, σέρβιρε για τον Λόπες και το 1-1. 

Lockdown: Η άμυνα του Ολυμπιακού και κυρίως ο Μπα, τον οποίο εξέθεσε ο Σοάρες στο α΄ημίχρονο και στη φάση του τέρματος για τον Δικέφαλο. Αναμφίβολα η αχίλλειος πτέρνα του Ολυμπιακού που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί όπως θα ήθελε ο ΠΑΟΚ. 

Τελετές «Το Κοράκι»: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία στο γήπεδο της Τούμπας, δεν σημειώθηκαν φάσεις που σηκώνουν μεγάλη συζήτηση. Εύκολο έργο και στον πειθαρχικό έλεγχο.

Πόση αλήθεια αντέχεις;: Πρωταθλητής και μαθηματικά ο Ολυμπιακός, ο οποίος πόνταρε στο β΄ημίχρονο και επί της ουσίας το πέτυχε βάσει των αλλαγών και των βοηθειών που ήρθαν από τον πάγκο. Σε ένα μομέντουμ που ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε εντελώς διαφορετικός, αν και φρόντισε να δημιουργήσει τους καλύτερους οιωνούς για εκείνον με το «καλημέρα» του ματς. Του έλειψε η φρεσκάδα στο β΄ημίχρονο, δεν βρήκε λύσεις στις απουσίες που τον ταλαιπωρούν εδώ και καιρό, και παρά το γεγονός ότι έβγαλε κάποια ένταση στο τέλος, δεν απέφυγε την ήττα. Ήττα Νο8 για τον ΠΑΟΚ και «καμπανάκι».

Μοίρασε το άρθρο!