Διευκρινίσεις του Δήμου Ωραιοκάστρου για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας

3acdfb8217859b7f1e06050d99ab0f9b_L

Προς τους κατοίκους του Δήμου Ωραιοκάστρου, ο δήμος δίνει διευκρινίσεις σχετικά με  όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου:
Μετά τη διαπίστωση ότι πολλοί εκ των κατοίκων του Δήμου μας δηλώνουν άγνοια του Ν.2130/23-04- 1993 (Φ.Ε.Κ. Α’) που αφορά το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) και των λοιπών διατάξεων Νόμου, αναφορικά με τα Δημοτικά Τέλη, τα οποία εισπράττονται από τον οικείο Δήμο μέσω του λογαριασμού της Δ.Ε.Η., κρίθηκε σκόπιμο -για την καλύτερη δική σας εξυπηρέτηση- να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

 Και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα οφείλουν να καταβάλουν Τ.Α.Π.
 Ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο, για το οποίο έγινε διακοπή ρεύματος στη Δ.Ε.Η., πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνεται άμεσα στον οικείο Δήμο, αφενός διότι υποχρεούται σε καταβολή Τ.Α.Π. ακόμη και αν δεν έχει πλέον ρεύμα, και σε καταβολή ΔΤ, εκτός εάν δε χρησιμοποιείται και είναι κενό.

 Εάν δε δηλωθεί η διακοπή ηλεκτροδότησης ή μέχρι την ημερομηνία δήλωσης αυτής, το ακίνητο οφείλει αναδρομικά ΔΤ και ΤΑΠ, χωρίς πρόστιμο (βλ. έγγραφο ΥΠ.ΕΣ. Α.Π.οικ.2856/20-01-2015).

 Μετά την πάροδο της επταετίας (7ετίας) από την έκδοση της οικοδομικής άδειας ή τη θεώρηση της
οικοδομικής άδειας από την Πολεοδομία για την πλήρη περάτωση των οικοδομικών εργασιών (σφραγίδα: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΔΙΚΤΥΑ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ…), κάθε ακίνητο υποχρεούται σε καταβολή Τ.Α.Π.

 Γενικά, κάθε είδους μεταβολή που αφορά ακίνητο ιδιοκτησίας σας πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνεται στον Δήμο, προς αποφυγή περιττών χρεώσεων και επιβαρύνσεων των ιδιοκτητών.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση. Παρακαλώ επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το Γραφείο Εσόδων και Περιουσίας του Δήμου Ωραιοκάστρου ή επισκεφθείτε το σχετικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του Δήμου (http://www.oraiokastro.gr/index.php/2014-04-24-08-12-46) πριν προσέλθετε στην Υπηρεσία, προκειμένου να φέρετε μαζί σας όλα τα απαιτούμενα έγγραφα-δικαιολογητικά για την ταχύτερη διεκπεραίωση της υπόθεσής σας.

Πληροφορίες- εξυπηρέτηση κοινού:
Γουλάτση Πέτρα, τηλ: 2313304094, Καραλιοπούλου Κατερίνα, τηλ: 2313304071, Δευτέρα-Πέμπτη
08:30-14:30, Γραφείο Εσόδων και Περιουσίας, ισόγειο Δημαρχείου Ωραιοκάστρου. Το γραφείο Τ.Α.Π.
παραμένει κλειστό για το κοινό κάθε Παρασκευή.

10/03/2017

Μοίρασε το άρθρο!