ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: «ΣΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ…» ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΑΊΟΣ

ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΑΊΟΣ

Έχει δύο εβδομάδες που οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ασχολούνται από την μια με ένα ψευδές δημοσίευμα τοπικού site για το kibo του αστυνομικού τμήματος, και ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί ότι βρίσκονται εκτεθειμένοι με αυτό το ανόητο δημοσίευμα, και από την άλλη αν θα έπρεπε ή όχι να δημοσιευόταν ένα δελτίο τύπου της διοίκησης στο site του δήμου. Αν κύριοι αυτά είναι τα αντιπολιτευτικά σας αφηγήματα, μάλλον βλέπουμε ότι θα είστε απερχόμενη αντιπολίτευση.

Έχουμε δει μεταγραφές στο ποδόσφαιρο, έχουμε δει μεταγραφές από το ένα κόμμα στο άλλο, αλλά να αναγγείλετε μεταγραφή από την μία παράταξη στην άλλη, είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε εδώ στο Ωραιόκαστρο.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως η προσπάθεια ανθρώπων που έχουν διοικήσει τον τόπο, είναι επί της ουσίας μια φιέστα που βασίζεται στα ίδια παλιά υλικά, προσπαθώντας να κατηγορήσουν κάποιους για πράξεις που έχουν κάνει οι ίδιοι, τότε λέμε ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, πολύ περισσότερο όταν μια διοίκηση προσπαθεί να «μαζέψει» τις αυτοσχέδιες χωματερές που κληρονόμησε από την προηγούμενη διοίκηση.

Και μετά τον Γ.Παπακωνσταντίνου, εμφανίστηκε και ο Γρ.Ερδινέλης να υπερασπιστεί το site με την ψευδή παραπλανητική είδηση για το kibo της αστυνομίας. Θα αναρωτηθεί κανείς αν ξεπλένουμε γραμμάτια στο συγκεκριμένο τοπικό site, αφού και οι δύο προβάλλονται με τον καλύτερο τρόπο από αυτό. Εμείς απλώς κύριοι θα πούμε ότι στηρίζοντας απλόχειρα τα fake news δεν διοικείται έτσι αυτός ο τόπος, και κυρίως να γνωρίζουν, ότι οι πολίτες του δήμου…γνωρίζουν.

«Με χαρά άκουσα τους διευθυντές των σχολείων που επισκέφθηκα να δηλώνουν πως δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα bullying μεταξύ των μαθητών», επισήμανε ο κ. Πολυχρονίδης προσθέτοντας πως πρέπει να εξαλειφθεί ο σχολικός εκφοβισμός, όπου υπάρχει και με όποια μορφή εμφανίζεται, καθώς όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα σε ένα σχολείο ασφαλές, το οποίο θα διασφαλίζει ίσους όρους για όλους, χωρίς βία και με σεβασμό στις αρχές της δημοκρατίας.

Πολύ μεγάλη αλαζονεία δείχνουν ορισμένοι υποψήφιοι δήμαρχοι το τελευταίο διάστημα, μιλώντας για απερχόμενη διοίκηση. Επειδή γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο την πολύ αλαζονεία, ας προσέξουν μήπως οι ίδιοι καταλήξουν σε απερχόμενη αντιπολίτευση. 

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε την παράταξη του κ.Παπακωνσταντίνου αν ήταν τυχαίο γεγονός ότι δημοσιεύτηκε ένα δελτίο τύπου μόνο σε ένα συγκεκριμένο site το οποίο και κατηγορήθηκε για ψευδή ενημέρωση, και μάλιστα για το ίδιο θέμα. Απλά μας βάζει σε σκέψεις για τον συντάκτη του συγκεκριμένου δελτίου.

Μέσα σε μια φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Παντελή Σκαρλάτου με τα τοπικά site. Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της παράταξης του εν όψη των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Στην συζήτηση που ακολούθησε, και σε αυτό που θα πρέπει να σταθούμε, είναι ότι όλες οι παρατάξεις θα πρέπει να σεβαστούν η μία την άλλη, και ο προεκλογικός αγώνας να διεξαχθεί πολιτισμένα με πολιτικό λόγο, και κυρίως κοστολογημένο πρόγραμμα, γιατί ο κόσμος πραγματικά έχει κουραστεί από τις κούφιες υποσχέσεις.

Ο “Κακός τύπος” αγαπητέ μας Θόδωρε, δεν είναι μόνο ο μη ελεύθερος τύπος, αλλά η παραπληροφόρηση η οποία οδηγεί τους πολίτες σε λάθος συμπεράσματα. Και πραγματικά νιώσαμε μεγάλη έκπληξη για τα γραφόμενα σου, προσπαθώντας να δικαιολογήσεις έντυπα που χαρακτηρίζονται από εμπάθεια, και από ελλειπή ενημέρωση. Ξέρεις η μισή αλήθεια, είναι ένα μεγάλο ψέμα.

Η κοινή γνώμη του Ωραιοκάστρου, αναφέρεται σε δελτίο τύπου της διοίκησης,  γνωρίζει πως η εφημερίδα Πολίτης News και το site politesoraiokastrou.gr είναι δημιουργήματα ακριβώς από το ίδιο «γενετικό υλικό». Απορίας άξιον είναι βέβαια ποια ειδησεογραφική αναγκαιότητα «γέννησε» εδώ και πέντε μήνες τον «μικρότερο αδελφό», Πολίτης News, που σε κάθε ευκαιρία διαστρεβλώνει και αποκρύπτει το έργο της διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Όσο αφορά τώρα την εφημερίδα Πολίτης News, οφείλουμε να πούμε ότι από την μια δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκε που της αποδόθηκε το κείμενο, αλλά από την άλλη δεν μπορεί να καυχιέται ότι ενημερώνει τον κόσμο του Ωραιοκάστρου, γιατί ακόμα δεν γνωρίζουν οι συντάκτες της ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές κατεβαίνουν όχι μόνο τρεις παρατάξεις αλλά επτά.

Μοίρασε το άρθρο!