ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: «ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ» ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΑΊΟΣ

 

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ RealOraiokastro.gr, ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ. 

ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΑΊΟΣ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης τιμά τις γυναίκες

Τις γυναίκες των ΚΑΠΗ Πενταλόφου, Παλαιοκάστρου, Μεσαίου και Μονολόφου δεξιώθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης στην κατάμεστη αίθουσα του πολυχώρου εκδηλώσεων Rose Garden, με την ευκαιρία της 8ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Περισσότερες από 200 γυναίκες παρευρέθηκαν και γλέντησαν υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.

Στον χαιρετισμό του ο επικεφαλής του συνδυασμού “Πρωταγωνιστές Ξανά” Παντελής Τσακίρης ευχαρίστησε τις γυναίκες για τον σπουδαίο ρόλο που επιτελούν σήμερα στην κοινωνία ως εργαζόμενες, νοικοκυρές, σύζυγοι, μητέρες.

Ευχαρίστησε προσωπικά την μητέρα του Ειρήνη, η οποία αποτελεί τον σημαντικότερο άνθρωπο στη ζωή του.

Κοντά στις εργαζόμενες γυναίκες ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης

Κοντά σε εργαζόμενες γυναίκες βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πελοχρονίδης στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Μαζί με τη σύζυγό του, τη γνωστή σεφ Γιώτα Μήτσιου -Πολυχρονίδου, επισκέφθηκε μεγάλη εξαγωγική μονάδα παραγωγής αυγών και δημητριακών που έχει την έδρα της στη Νεοχωρούδα και απασχολεί σημαντικό αριθμό γυναικών.

Στη διάρκεια της συνάντησής του με τις εργαζόμενες ο κ. Πολυχρονίδης συζήτησε μαζί τους για θέματα που τις απασχολούν και ζήτησε τις ιδέες τους σχετικά με δομές που πρέπει να δημιουργηθούν στον δήμο και θα έχουν στο επίκεντρο τους τις ανάγκες των γυναικών. Επίσης, δήλωσε τη στήριξή του στις τοπικές επιχειρήσεις –όπως η πρότυπη μονάδα παραγωγής αυγών και δημητριακών που έκανε «διάσημη» τη Νεοχωρούδα σε όλο τον κόσμο μέσω των εξαγωγών- οι οποίες συμβάλλουν τα μέγιστα στην απασχόληση και την παραγωγή πλούτου για τον τόπο και τη χώρα.

Οι εργαζόμενες είχαν, επίσης, την ευκαιρία να συζητήσουν με την κυρία Γιώτα Πολυχρονίδου για τη μαγειρική, έναν τομέα στον οποίο διαπρέπουν οι γυναίκες. Μάλιστα συζήτησαν για συνταγές με βάση το αυγό, το οποίο αποτελεί ένα από τα βασικά εξαγωγικά «όπλα» του δήμου Ωραιοκάστρου.

«Η σημερινή μέρα είναι μια μέρα μνήμης και τιμής για τις εργάτριες οι οποίες νίκησαν τον φόβο τους και τόλμησαν να διεκδικήσουν ίσα δικαιώματα. Είναι όμως και μια μέρα αφιερωμένη στην Ελληνίδα γυναίκα που –μέσα από τον πολυδιάστατο ρόλο της ως μάνας, εργαζόμενης, νοικοκυράς ή γιαγιάς- προσπαθεί να αντεπεξέλθει στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας στηρίζοντας όλη την οικογένεια», δήλωσε ο κ. Πολυχρονίδης με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση για την ουσιαστική αναγνώριση του ρόλου της γυναίκας και τη στήριξή της σε όλα τα επίπεδα.

«Με την ανάληψη της διοίκησης του δήμου θα δημιουργήσουμε προγράμματα στήριξης της άνεργης γυναίκας και θα έχουμε στο επίκεντρο της δράσης μας παρεμβάσεις για τη μάνα που εργάζεται. Και βέβαια, επιδιώκουμε την αναβάθμιση της συμμετοχής των γυναικών στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη δυνατότητα στις γυναίκες να δραστηριοποιηθούν μέσα στα όργανα του Δήμου Ωραιοκάστρου και να βάλουν τη δική τους ‘’πινελιά’’ στο σχέδιό μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας στον δήμο μας», είπε χαρακτηριστικά ο Ανέστης Πολυχρονίδης.

«Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές»

Παράλληλα με τις επισκέψεις σε δομές του δήμου και επιχειρήσεις και τις συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και δημοσίων οργανισμών, ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου πραγματοποιεί συναντήσεις με τους κατοίκους όλου του διευρυμένου δήμου στις γειτονιές τους. Η δράση «Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές» είναι σε εξέλιξη και οι πολίτες μπορούν να καλούν τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου στέλνοντας email στο sinergasiatora@gmail.com για να συζητήσουν επί τόπου τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΝΟΥ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΚΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΟ ΓΑΒΟΤΣΗ

Στη δημοτική μας παράταξη ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ, εντάσσεται πλέον η Σταυρούλα Πάνου Γερονικολάκη από τον Δρυμό. Μία ιδιαίτερα δραστήρια συμπολίτισσα μας, που με τις γνώσεις και την εμπειρία της, μπορεί να προσφέρει στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για το συλλογικό συμφέρον. Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατοί με όραμα, υπευθυνότητα και δημοτικές πολιτικές για έναν ακόμη πιο φιλικό, σύγχρονο, και αποτελεσματικό Δήμο.

Δήλωση της Σταυρούλας Πάνου Γερονικολάκη

Η ανάμιξη νέων ανθρώπων στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι πλέον επιτακτική ανάγκη. Η συμμετοχή μου και η ενασχόληση μου με τα κοινά είναι κάτι που μας αφορά όλους άμεσα, διότι πρόκειται για το μέλλον μας, για τον τόπο που κατοικούμε, εμείς και τα παιδιά μας. Για το λόγο αυτό αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα και να σταθώ δίπλα στο πλευρό του δημάρχου μας Αστέριου Γαβότση, του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ, έναν άνθρωπο που γνωρίζω πολύ καλά, γι αυτό και τον εμπιστεύομαι, για ένα μέλλον όπως το ονειρεύομαι.

Μεταγραφή στους «Πρωταγωνιστές Ξανά» του Παντελή Τσακίρη για τον Τραϊανό Μπαρδάκα

Ως μέλος του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά» με υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου τον Παντελή Τσακίρη θα δώσει τη μάχη των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών ο Τραϊανός Μπαρδάκας, εκλεγμένος σήμερα τοπικός σύμβουλος.

Ο Τραϊανός Μπαρδάκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975. Γιος του Γεώργιου Μπαρδάκα και της Πολυξένης Μισαηλίδου, κατοίκησε για πρώτη φορά στο Ωραιόκαστρο μαζί με την οικογένειά του το 1978, ενώ από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 διαμένει στην περιοχή μόνιμα.

Αφού αποφοίτησε από το 17ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης το 1993, παρακολούθησε μαθήματα στο τμήμα Γραφιστικής – Ηλεκτρονικής Σχεδίασης Εντύπου και Διαφήμισης του δημόσιου ΙΕΚ Ωραιοκάστρου, λαμβάνοντας τον τίτλο σπουδών του το 1997. Παράλληλα, έλαβε μέρος σε σεμινάρια που αφορούσαν το μάνατζμεντ μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Από το 2000 άρχισε να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Από το 2015 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του υπεύθυνου καταστήματος σε γνωστό πολυκατάστημα παιχνιδιών.

Η πρώτη επαφή του με τα κοινά του Ωραιοκάστρου έγινε το 2006, όταν ο Τραϊανός Μπαρδάκας συμμετείχε στην ομάδα διαβούλευσης της πρωτοεμφανιζόμενης τότε παράταξης «Νέα Πορεία», όπου και έγινε η αρχική γνωριμία με τον Παντελή Τσακίρη.

Το 2014 τέθηκε για πρώτη φορά στην κρίση των πολιτών ως υποψήφιος σύμβουλος της δημοτικής ενότητας Ωραιοκάστρου με την παράταξη «Ωραιόκαστρο Τώρα», καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση σε σταυρούς προτίμησης.

Ο Τραϊανός Μπαρδάκας, ο οποίος κατέχει θέση τοπικού συμβούλου, στις εκλογές του Μαΐου θα είναι υποψήφιος με τους «Πρωταγωνιστές Ξανά», συμπορευόμενος με τον Παντελή Τσακίρη.

Η ΚΑΛΙΟΠΗ [ΠΟΠΗ] ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΟ ΓΑΒΟΤΣΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΚΕΧΑΓΙΑ

Καλωσορίζουμε στην παράταξη μας “Πολιτεία με Όραμα” την Καλλιόπη (Πόπη) Κεχαγιά από τον Δρυμό. Η κα. Κεχαγιά είναι ένα δραστήριο μέλος της τοπικής κοινωνίας στον Δρυμό και μάλιστα είναι ταμίας του τοπικού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Η ενασχόληση της με τα κοινά είναι πολύτιμη για την παράταξη μας, ιδιαίτερα στο κρίσιμο πεδίο της παιδείας και της λειτουργίας των σχολικών μονάδων του δήμου μας. 

Η προσθήκη της κας. Κεχαγιά είναι σημαντική και εξασφαλίζει την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού της παράταξης μας στην περιοχή του Δρυμού. “Η ένταξη μου στην “Πολιτεία με Όραμα” αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα, καθώς επιθυμώ να προσφέρω ενεργά στην επίτευξη των στόχων και στην υλοποίηση του προγράμματος της παράταξης, που θα κερδίσει στις επόμενες εκλογές”, τόνισε σχετικά η Καλλιόπη Κεχαγιά. “Η Καλλιόπη Κεχαγιά αποτελεί μία σημαντική συμμετοχή στην “Πολιτεία με Όραμα”, καθώς έχει αποδείξει πως ενδιαφέρεται για τον Δήμο μας και επιθυμεί να προσφέρει από θέση ευθύνης στην ανάπτυξη του Δρυμού. Της εύχομαι καλή επιτυχία”, δήλωσε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης.

Κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης

Κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού

Με τους διευθυντές και υποδιευθυντές δημοτικών σχολείων του Ωραιοκάστρου συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις σχολικές τους μονάδες τόσο σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής όσο και σε ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» επισκέφθηκε το 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Παλαιοκάστρου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου στη Γαλήνη και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου όπου κατέγραψε όλα τα ζητήματα που απασχολούν εκπαιδευτικούς και μαθητές στο πλαίσιο της επικαιροποίησης του προγράμματός του για την Παιδεία.

«Ο δήμος οφείλει να συνεισφέρει τα μέγιστα στον τομέα της εκπαίδευσης των παιδιών μας σε όλες τις βαθμίδες. Οι δράσεις στήριξης της Παιδείας πρέπει να είναι πολυδιάστατες με κυριότερη τη διασφάλιση – για μαθητές και εκπαιδευτικούς- αξιοπρεπών συνθηκών στέγασης που αποτελούν μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την επίτευξη του σκοπού τους», δήλωσε ο κ. Πολυχρονίδης ο οποίος επέλεξε την 6η Μαρτίου -Παγκόσμια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού- για να βρεθεί σε σχολικό περιβάλλον και να ανταλλάξει απόψεις και για το συγκεκριμένο φαινόμενο που δεν αποτελεί μόνο εκπαιδευτικό αλλά και κοινωνικό πρόβλημα.

«Με χαρά άκουσα τους διευθυντές των σχολείων που επισκέφθηκα να δηλώνουν πως δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα bullying μεταξύ των μαθητών», επισήμανε ο κ. Πολυχρονίδης προσθέτοντας πως πρέπει να εξαλειφθεί ο σχολικός εκφοβισμός, όπου υπάρχει και με όποια μορφή εμφανίζεται, καθώς όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα σε ένα σχολείο ασφαλές, το οποίο θα διασφαλίζει ίσους όρους για όλους, χωρίς βία και με σεβασμό στις αρχές της δημοκρατίας.

«Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές»

Παράλληλα με τις επισκέψεις σε δομές του δήμου και τις συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και δημοσίων οργανισμών, ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου πραγματοποιεί συναντήσεις με τους κατοίκους όλου του διευρυμένου δήμου στις γειτονιές τους. Η δράση «Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές» είναι σε εξέλιξη και οι πολίτες –ανάμεσά τους και οι νέοι γονείς- μπορούν να καλούν τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου στέλνοντας email στο sinergasiatora@gmail.com για να συζητήσουν επί τόπου τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Σχόλιο από τον συνδυασμό «Πρωταγωνιστές Ξανά»

Από τον συνδυασμό «Πρωταγωνιστές Ξανά» με υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου τον Παντελή Τσακίρη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, με αφορμή τα διαρκώς εντεινόμενα φαινόμενα διακίνησης δελτίων Τύπου με παραταξιακό και προεκλογικό περιεχόμενο μέσω του επίσημου γραφείου Τύπου του δήμου Ωραιοκάστρου:

Ο δήμος δεν είναι το τσιφλίκι κανενός

Ας το αντιληφθεί επιτέλους ο δήμαρχος. Οι υποδομές και οι υπηρεσίες του δήμου, που στηρίζονται στα χρήματα των δημοτών, δεν είναι τσιφλίκι κανενός.

Είναι ντροπιαστικό και άκρως προκλητικό το δημαρχείο να χρησιμοποιείται από τον δήμαρχο, για να ασκεί ο ίδιος κριτική στους πολιτικούς του αντιπάλους, αντί οι δημοτικές υπηρεσίες να αξιοποιούνται για τη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών.

Είναι διπλά προκλητικό, όταν ένας δήμαρχος –ελλείψει, προφανώς, δημοτικού έργου να επιδείξει- φτάνει στο σημείο να χρησιμοποιεί το επίσημο γραφείο Τύπου του δήμου, για να διακινεί ανακοινώσεις που εξόφθαλμα αφορούν αποκλειστικά και μόνο την παράταξή του και τις προεκλογικές διαφωνίες του με υποψηφίους άλλων συνδυασμών.

Τέτοιου τύπου πρακτικές μάς γυρίζουν πίσω πολλές δεκαετίες. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Α. Πολυχρονίδης: «Ουδείς λόγος από τον απερχόμενο δήμαρχο για την… «ταμπακιέρα»

Α. Πολυχρονίδης: «Ουδείς λόγος από τον απερχόμενο δήμαρχο για την… «ταμπακιέρα»- Υπαρκτό το πρόβλημα και ο κίνδυνος ανάφλεξης από τα ξερά κλαδιά της χωματερής του κ. Γαβότση ανάμεσα στη Γαλήνη και στο Ωραιόκαστρο – Εγκληματική η αδιαφορία της απερχόμενης διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου

«Με μετάθεση ευθυνών και χωρίς να απαντά επί της ουσίας ο απερχόμενος δήμαρχος επιχειρεί να καλύψει την εγκληματική αδιαφορία του για τη δημιουργία και λειτουργία της χωματερής –‘’ωρολογιακής βόμβας’’ σε ένα από τα ωραιότερα σημεία του δήμου μας». Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση –δια του Γραφείου Τύπου του δήμου- με αφορμή τo δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» για τον σκουπιδότοπο που έχει δημιουργηθεί σε απόσταση αναπνοής από σπίτια της Γαλήνης και του Ωραιοκάστρου.

«Ουδείς λόγος γίνεται από τον απερχόμενο δήμαρχο για την… ‘’ταμπακιέρα’’. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και με την άνοδο της θερμοκρασίας ελλοχεύει ο κίνδυνος ανάφλεξης από τα ξερά κλαδιά της χωματερής του κ. Γαβότση η οποία βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό του δήμου μας», σημειώνει ο κ. Πολυχρονίδης ο οποίος καλεί τον απερχόμενο δήμαρχο να αφήσει τα δελτία Τύπου και να ασχοληθεί με την ουσία του προβλήματος: «Αφήστε τις ανακοινώσεις και προχωρήστε στην άμεση απομάκρυνση των ξερών κλαδιών προτού συμβεί αυτό που όλοι απευχόμαστε: Μια πυρκαγιά. Πρέπει να τα απομακρύνετε όχι τώρα, αλλά χτες!». Σχολιάζοντας μάλιστα τη δήλωση που αναφέρεται στο δελτίο Τύπου πως «δεν πρόκειται για αδιαφορία», ο κ. Πολυχρονίδης απαντά: «Πράγματι η πράξη αυτή δεν συνιστά απλή, αλλά, εγκληματική αδιαφορία».

«Όσον αφορά δε στις χωματερές που -όπως ισχυρίζεται ο απερχόμενος δήμαρχος- παρέλαβε η σημερινή διοίκηση από την προηγούμενη δημοτική αρχή, την απάντηση την έδωσε μέσω δημοσιευμάτων ο προκάτοχος του σημερινού δημάρχου, αποκαλύπτοντας μάλιστα και έγγραφη εντολή του σημερινού αρμόδιου αντιδημάρχου προς τα συνεργεία του δήμου να ξεφορτώνουν μπάζα και απορρίμματα σε αυτοσχέδια χωματερή σε μια άλλη περιοχή και συγκεκριμένα στη Νεοχωρούδα», προσθέτει ο κ. Πολυχρονίδης.

Τέλος, όσον αφορά στην… επίκληση του οράματος για την τοπική αυτοδιοίκηση, ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης απαντά: «Αν το όραμα του κ. Γαβότση για το περιβάλλον περιορίζεται στην προμήθεια –μέσα σε μια πενταετία- ενός και μόνο σπαστήρα για τα κλαδιά, εμείς απλώς θα το προσπεράσουμε και θα του επισημάνουμε πως οι πολίτες έχουν γνώση και κρίνουν».

Σύσκεψη με τον αστυνομικό διευθυντή του ΑΤ Ωραιοκάστρου

Θέματα που αφορούν στην προεκλογική δράση των δημοτικών παρατάξεων αλλά και την ομαλή διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, σε σύσκεψη την οποία συγκάλεσε στο δημαρχείο ο αστυνομικός διευθυντής Ωραιοκάστρου Παύλος Παπαδόπουλος. Στη σύσκεψη ήταν παρών ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Ανέστης Πολυχρονίδης ο οποίος άκουσε με προσοχή τα όσα ανακοίνωσε ο διοικητής του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος όσον αφορά στις διατάξεις του εκλογικού νόμου και συμφώνησε με την προτροπή του κ. Παπαδόπουλου για ένα ήπιο προεκλογικό κλίμα χωρίς ακρότητες δηλώνοντας παράλληλα τον απόλυτο σεβασμό της νομοθεσίας από τον συνδυασμό «Συνεργασία Τώρα».

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το πρόβλημα του Kibo που τοποθετήθηκε πριν από μερικούς μήνες στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων του ΑΤ Ωραιοκάστρου προκειμένου να στεγάσει γραφεία αστυνομικών και αίθουσα αναμονής για τους πολίτες, αλλά παραμένει αναξιοποίητο, καθώς δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως είναι σήμερα. Το Kiboαποτελεί «δωρεά» του δήμου Ωραιοκάστρου προς το τοπικό ΑΤ και μεταφέρθηκε στον συγκεκριμένο χώρο από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Σίνδο χωρίς προηγουμένως να έχουν γίνει οι απαραίτητες παρεμβάσεις (καθαριότητα, ρεύμα κλπ). Έτσι, σήμερα, αρκετούς μήνες μετά τη μεταφορά του, όχι μόνο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους αστυνομικούς και τους πολίτες που τόσο το έχουν ανάγκη αλλά παραμένει εστία βρωμιάς.

«Όπως μας είπε ο αστυνομικός διευθυντής, αλλά και όπως διαπιστώνουμε και εμείς και οι συνδημότες μας, οι κτιριακές ελλείψεις στο ΑΤ είναι δραματικές. Οι αστυνομικοί είναι στοιβαγμένοι ο ένας επάνω στον άλλο σε στενούς χώρους, καθώς το κτίριο έχει υποδομές κατοικίας και κάθε άλλο παρά μπορεί να εξυπηρετεί μια υπηρεσία όπως η αστυνομία. Μάλιστα οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες και για τους πολίτες οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να περιμένουν στην αυλή –με κρύο, βροχή ή καύσωνα- όταν μεταβαίνουν στο ΑΤ για την έκδοση ταυτότητας ή για άλλες υποθέσεις», είπε ο κ. Πολυχρονίδης προσθέτοντας πως ο αστυνομικός διευθυντής επισήμανε στη συνάντηση πως είναι αναγκαία όχι μόνο η λειτουργία του επίμαχου Kibo, αλλά και η τοποθέτηση και ενός δεύτερου για την εξυπηρέτηση των αναγκών του τμήματος Ασφαλείας.

«Ο δήμος μπορεί με το προσωπικό που διαθέτει να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες παρεμβάσεις στο Kibo, ώστε να το κάνει λειτουργικό, συμβάλλοντας έτσι και στην εξυπηρέτηση των πολιτών του Ωραιοκάστρου», δήλωσε ο κ. Πολυχρονίδης υπογραμμίζοντας πως όταν ο ίδιος ήταν αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων την περίοδο 2011-2014, συνέδραμε πάντα στις ανάγκες που προέκυπταν στο αστυνομικό τμήμα. «Βοηθούσαμε με παρεμβάσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις, ενώ κάναμε ό,τι μπορούσαμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, και για τη συντήρηση των περιπολικών. Οι αστυνομικοί πρέπει να ασχολούνται με τα κρούσματα παραβατικότητας και την ασφάλεια των συμπολιτών μας και όχι με θέματα –όπως η στέγασή τους και η λειτουργία των γραφείων- που θα έπρεπε να είναι λυμένα ως αυτονόητα. Και αν δεν είναι λυμένα, διότι το κράτος λόγω της οικονομικής στενότητας διαθέτει για τα αστυνομικά τμήματα περιορισμένα κονδύλια, ο δήμος πρέπει –και μπορεί- να συνεισφέρει και να δίνει λύσεις σε τέτοια προβλήματα», σχολίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης και πρόσθεσε: «Ας μην κρύβεται η απερχόμενη διοίκηση του δήμου πίσω από δικαιολογίες περί αδυναμίας παρέμβασης διότι -όπως λέει- τοKibo δεν είναι περιουσιακό στοιχείο του δήμου. Δεν μπορεί να παρέμβει διότι δεν υπάρχει εκ μέρους της πολιτική βούληση για να το κάνει. Αντί, λοιπόν, να στέλνει εργάτες να φυτεύουν… προεκλογικές πικροδάφνες για ‘’τα μάτια του κόσμου’’, ας στείλει κάποιους να καθαρίσουν το kibo, να το κάνουν ‘’λαμπίκο’’ και λειτουργικό και να δοθεί επιτέλους σε χρήση».

Η διοίκηση του δήμου εκφράζει τη θλίψη και την αγανάκτησή της για τον «αγώνα» παραπληροφόρησης, που δίνει υποψήφιος δήμαρχος

Η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου εκφράζει τη θλίψη και την αγανάκτησή
της για τον «αγώνα» παραπληροφόρησης, που δίνει υποψήφιος δήμαρχος,
στοχεύοντας στον δημαρχιακό θώκο.
Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία Τώρα» Ανέστης
Πολυχρονίδης σε δελτίο τύπου έστειλε στα ΜΜΕ – μεταξύ άλλων – αναφέρει
ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή δημιούργησε –κατά την προσφιλή της
τακτική- ακόμη μια νέα αυτοσχέδια χωματερή, σε απόσταση αναπνοής
από τον αστικό ιστό. Επισημαίνει επίσης ότι πρόκειται για μια νέα
χωματερή με ξερά κλαδιά και μπάζα, ανάμεσα στο Ωραιόκαστρο και στη
Γαλήνη.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες, ως διοίκηση του δήμου
Ωραιοκάστρου, τονίζουμε ότι τέσσερα χρόνια πριν παραλάβαμε από την
προηγούμενη διοίκηση και αυτοσχέδιες χωματερές! Άρα εσείς τις
δημιουργήσατε και εμείς όλα τα χρόνια που διοικούμε εργαστήκαμε και
εργαζόμαστε σκληρά, προκειμένου να τις εξαλείψουμε. Η «παρακαταθήκη»
(ανεξέλεγκτες χωματερές) που μας αφήσατε όμως ήταν μεγάλη γι΄αυτό
οφείλετε να σέβεστε το έργο που κάναμε και εξακολουθούμε να κάνουμε για
την απάλειψή τους και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Επειδή έχετε 
προηγούμενη εμπειρία και γνώση θα έπρεπε να αντιλαμβάνεστε το δύσκολο
του εγχειρήματος. Δεν πρόκειται συνεπώς για αδιαφορία!
Αντιθέτως τον Ιανουάριο του 2016 μετατρέψαμε σε χώρο πνοής τη χωματερή
του Δρυμού που παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση. Να
υπενθυμίσουμε ότι η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου ανέλαβε τον
καθαρισμό της και προχώρησε σε δενδροφύτευση με τη βοήθεια μαθητών
από το Γυμνάσιο του Δρυμού. Επειδή η λήθη είναι κακός σύμβουλος
παραθέτουμε φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη χωματερή πριν και
μετά.

Επίσης ο θρυμματιστής κλαδιών λειτουργεί και αποδίδει καρπούς και στην
καθαριότητα και στην προστασία του περιβάλλοντος, άλλωστε γι αυτό και
αγοράστηκε. Λυπούμαστε που σας απογοητεύουμε με το έργο μας αλλά ως
διοίκηση έχουμε όραμα γι’ αυτόν τον τόπο και βλέπουμε μέχρι και το 2023.
Συνεπώς οι μικροπολιτικές τακτικές υποψηφίων, που δεν ξέρουν αν αύριο θα
υπάρχουν στις λίστες ψηφοδελτίων, καλό θα ήταν να περιοριστούν. Αυτό που
χρειάζεται σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι όραμα, πολλή δουλειά και
δύναμη γιατί οι καιροί κ. Πολυχρονίδη, είναι χαλεποί. Και η κριτική απ΄έξω
εύκολη, ανέξοδη και χωρίς κόστος.

Πολίτες – «φαντάσματα» σε καλέσματα «πυροτεχνήματα» για το θέμα των λατομείων στο Μεσαίο

Απάντηση του δήμου Ωραιοκάστρου σε καλέσματα «πυροτεχνήματα» για το θέμα των λατομείων στο Μεσαίο

Η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου στοχεύοντας στον περιορισμό της λατομικής δραστηριότητας στην περιοχή του Μεσαίου με αποχαρακτηρισμό των δυο λατομικών ζωνών αναμένεται, έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να υποβάλλει σχετικό αίτημα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ωστόσο, σε όσους έχουν «κοντή» μνήμη ότι ο δήμος Ωραιοκάστρου πέτυχε, στα τέλη Φεβρουαρίου του 2019, κατόπιν υποβολής Αίτησης Αναστολής Εκτελέσεως, την έκδοση προσωρινής δικαστικής διαταγής, με την οποία διατάσσεται η μη υπογραφή μισθωτικών συμβάσεων για τα λατομεία, τόσο με τον συνεταιρισμό ΝΙΚΗ, όσο και με τον συνεταιρισμό ΚΥΨΕΛΗ. Η προσωρινή αποτροπή σύναψης συμβάσεων μίσθωσης των λατομείων αποτελεί μόνο ένα πρώτο βήμα και θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες για την οριστική αποτροπή της σύναψης συμβάσεων μίσθωσης με τους παραπάνω συνεταιρισμούς. Η υπόθεση έχει ανατεθεί σε έγκριτο δικηγόρο, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή καθηγητή περιβαλλοντολογίας, προκειμένου να τεκμηριωθεί η ζημία που προκαλείται στο περιβάλλον από τη λειτουργία των λατομείων με σκοπό τον αποχαρακτηρισμό των λατομικών ζωνών.

Συνεπώς καλέσματα – «πυροτεχνήματα» για προσφυγή στη Δικαιοσύνη από δήθεν ενεργούς πολίτες – «φαντάσματα» του Ωραιοκάστρου τα θεωρούμε αίολα, ανυπόστατα, μας αφήνουν αδιάφορους και μας προκαλούν θλίψη για την αντιμετώπιση ορισμένων απέναντι σ΄ένα θέμα ζωτικής σημασίας για την περιοχή του Μεσαίου.

Αν πρόκειται για κίνηση άγνοιας σας καλούμε να ενημερωθείτε, πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια, και αν πρόκειται για ενέργεια που υποκρύπτει δόλο, σας καλούμε να σοβαρευτείτε και να μην παίζετε πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη πολιτών, που ταλαιπωρούνται και αγωνιούν για το αύριο του τόπου τους και των παιδιών τους

Άγνοια από τον κ.Παπακωνσταντίνου για το πως διοικείται ένας δήμος

Άγνοια για το πως διοικείται ένας δήμος και σκοπιμότητα που μόνο εκείνος μπορεί να εξηγήσει στην κοινωνία του Δήμου Ωραιοκάστρου είναι τα μόνα που μπορεί να καταλογίσει κάποιος στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και στην παράταξη του αναφορικά με το ζήτημα του Kibo έξω από το αστυνομικό τμήμα του Ωραιοκάστρου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου σπεύδει να υπερασπιστεί το παραπλανητικό δημοσίευμα του http://www.politesoraiokastrou.gr/oraiokastro/item/7161-doilies-tou-podariou-astunomiko-tmima-oraiokastro-polites-oraiokastrou.html και αποδεικνύει έτσι για μία ακόμη φορά πόση αδιαφορία και έλλειψη γνώσης έχει για τα δημοτικά πράγματα.

Καλά θα κάνει ο κ. Παπακωνσταντίνου, εάν θέλει να γίνει Δήμαρχος κάποια στιγμή στην ζωή του, να γνωρίσει τις υποχρεώσεις του Δήμου και κυρίως τις όποιες θεσμικές και νομικές δεσμεύσεις υφίστανται, προκειμένου να μην βρεθεί μπλεγμένος στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Η παράταξη του δεν ασκεί κριτική για το καλό του τόπου, αλλά μόνο για να σπιλώσει το έργο της διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου, ακόμη και εάν αυτό αφορά στην παραχώρηση ενός Kibo στο Α.Τ. Ωραιοκάστρου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Συνάντηση με τοπικά μέσα ενημέρωσης του δήμου Ωραιοκάστρου είχε χθες το βράδυ ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της “αν.α.σ.α.”, Παντελής Σκαρλάτος σε γνωστό εστιατόριο του δήμου.

Ο κ. Σκαρλάτος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των sites, blogs και τοπικών εφημερίδων για την απόφασή του να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο Ωραιοκάστρου ενώ τους ανέλυσε το όραμά του για έναν δήμο, όπως είπε, με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Ο επικεφαλής της “αν.α.σ.α.” δέχθηκε ερωτήσεις αναφορικά με τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού αλλά και τις προτάσεις του για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων του δήμου, ο οποίος εδώ και πέντε χρόνια παρουσιάζει μια στασιμότητα.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις! Νέα αυτοσχέδια χωματερή σε απόσταση αναπνοής από τον αστικό ιστό δημιουργεί ο δήμος Ωραιοκάστρου

Μόνο ως κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί η πρόσφατη ανακοίνωση-πρόσκληση του δήμου Ωραιοκάστρου προς τους πολίτες «να ‘’συμπράξουν’’ για ένα καθαρό περιβάλλον» και «να μεταφέρουν τα υπολείμματα των κλαδεύσεων (μόνο κλαδιά και φύλλα) σε περιοχή στο Παλαιόκαστρο» με σκοπό «τη διασφάλιση της καθαριότητας σε δρόμους και πεζοδρόμια».

«Εκεί θα τοποθετούνται απευθείας στον ειδικό θρυμματιστή και στην συνέχεια τα υπολείμματα θα χρησιμοποιούνται ως εδαφοβελτιωτικό υλικό», έγραφε η ανακοίνωση του δήμου και κατέληγε: «Ευελπιστούμε στη συνεργασία όλων των δημοτών μας για την καθαριότητα της περιοχής μας και την προστασία του περιβάλλοντος».

Και πριν αλέκτορα φωνήσαι η ίδια η απερχόμενη δημοτική αρχή δημιούργησε –κατά την προσφιλή της τακτική- ακόμη μια νέα αυτοσχέδια χωματερή, σε απόσταση αναπνοής από τον αστικό ιστό. Όπως αποκάλυψε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης κατά την πρόσφατη ανοιχτή συζήτησή του με τους κατοίκους, στις 28 Φεβρουαρίου, στο Παλαιόκαστρο, η νέα χωματερή με ξερά κλαδιά και μπάζα έχει στηθεί από τον δήμο στο ωραιότερο σημείο της πόλης, ανάμεσα στο Ωραιόκαστρο και στη Γαλήνη. Αδιάψευστος μάρτυρας οι εικόνες που αποτυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της αυτοψίας που έκανε στον χώρο ο κ. Πολυχρονίδης μετά από πρόσκληση κατοίκων. Η νέα χωματερή, είπε στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, πέραν της περιβαλλοντικής ρύπανσης που προκαλεί, εγκυμονεί κινδύνους, καθώς με την επικείμενη άνοδο της θερμοκρασίας μια σπίθα θα είναι αρκετή για να οδηγήσει σε μια πυρκαγιά απειλώντας ανθρώπους και περιουσίες.

«Καλές οι προτροπές προς τους πολίτες να μεταφέρουν τα κλαδιά σε ένα σημείο που προβλέπει ο δήμος, αλλά δεν μπορεί ο ίδιος ο δήμος να μεταφέρει τα δικά του κλαδιά σε άλλο σημείο και να θέτει σε κίνδυνο μια ολόκληρη περιοχή. Καλούμε άμεσα τη διοίκηση να απομακρύνει τους όγκους ξερών κλαδιών και όχι μόνο, προτού συμβεί αυτό που όλοι απευχόμαστε, μια πυρκαγιά η οποία θα είναι καταστροφική λόγω της μορφολογίας του εδάφους, της φοράς των ανέμων και της γειτνίασης της νέας ‘’χωματερής’’ με σπίτια του Ωραιοκάστρου και της Γαλήνης», δήλωσε ο κ. Πολυχρονίδης.

Να σημειωθεί ότι ακριβώς κάτω από το ύψωμα της αυτοσχέδιας χωματερής της Γαλήνης είναι ο κεντρικός δρόμος όπου ο δήμος σήμερα  προχωρά σε… προεκλογικού χαρακτήρα φύτευση δενδρυλλίων. Πρόκειται για την είσοδο του Ωραιοκάστρου η οποία πέντε χρόνια τώρα είχε εγκαταλειφθεί πλήρως από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Μόνο που οι νέες πικροδάφνες που φυτεύονται σήμερα δίνουν αξία στη «βιτρίνα» και όχι στην ουσία. Και όπως λέει ο λαός μας: «Από έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα»!

«Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές»

Οι κάτοικοι όλου του διευρυμένου δήμου μπορούν να επικοινωνούν για τα προβλήματά τους με τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη. Η δράση «Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές» είναι σε εξέλιξη και οι πολίτες μπορούν να καλούν τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» στέλνοντας email στο sinergasiatora@gmail.com για να συζητήσουν επί τόπου τα προβλήματα και τις προτάσεις τους.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΚΑΡΛΑΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ

Συνάντηση με γυναίκες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Νεοχωρούδα είχε χθες το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής της «αν.α.σ.α.», Παντελής Σκαρλάτος.

Οι γυναίκες οι οποίες ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του υποψηφίου δημάρχου συζήτησαν με τον κ. Σκαρλάτο θέματα που της απασχολούν κυρίως στην καθημερινότητά τους, μεταξύ των οποίων η έλλειψη καθαριότητας, η μη φωταγώγηση δρόμων όπως για παράδειγμα της επαρχιακής οδού Νεοχωρούδας- Παλαιοκάστρου κ.α.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε επίσης το θέμα του Πνευματικού Κέντρου, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά, η μη αξιοποίηση του πάρκου και η έλλειψη παιδικών χαρών.

Από την πλευρά του ο κ. Σκαρλάτος άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τους προβληματισμούς των γυναικών και αναφέρθηκε σε ορισμένες από τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του όπως τη δημιουργία κέντρου γυναικών και παρατηρητηρίου ανεργίας, προτάσεις τις οποίες οι γυναίκες χαρακτήρισαν ιδιαίτερα αξιόλογες.

Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη στον βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΑΕΔ

Οι αγωνίες και τα προβλήματα των νέων γονέων οι οποίοι ζουν στο Ωραιόκαστρο βρίσκονται στην καθημερινή ατζέντα της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» και του επικεφαλής της, Ανέστη Πολυχρονίδη.

Το ενδιαφέρον και η ευαισθητοποίηση του υποψηφίου δημάρχου Ωραιοκάστρου για τις ανησυχίες των νέων γονέων όσον αφορά, κυρίως, στην ασφάλεια και στην εκπαίδευση των παιδιών τους είναι διαρκές όλα αυτά τα χρόνια που ο ίδιος υπηρετεί τον Δήμο είτε από τη θέση του δημοτικού συμβούλου είτε από τη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων την περίοδο 2011-2014.

Στο πλαίσιο αυτό ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης επισκέφθηκε τον βρεφονηπιακό σταθμό του δήμου που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις ελλείψεις που τυχόν υπάρχουν, αλλά και για να επιθεωρήσει τα νέα μαγειρεία που λειτουργούν εκεί από τις 14 Ιανουαρίου 2019.

«Επισκεφθήκαμε τον χώρο για να δούμε εάν ο νέος εξοπλισμός και οι διαδικασίες που ακολουθούνται στην παρασκευή και στη διανομή του φαγητού ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και τηρούν τις προδιαγραφές και τα διεθνή πρότυπα διασφάλισης ποιότητας, καθώς μας ενδιαφέρει η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί. Είναι η επόμενη γενιά στην οποία πρέπει να επενδύσουμε γιατί είναι το μέλλον της πόλης μας αλλά και της χώρας μας. Επιπρόσθετα θέλουμε να γνωρίζουν οι νέοι γονείς πως τα παιδιά τους είναι ασφαλή στις δομές του δήμου μας», δήλωσε ο Ανέστης Πολυχρονίδης ο οποίος συνοδευόταν από τον πρώην πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΩ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου), υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τη δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα» και νέο γονέα, Μπάμπη Παπακώστα.

«Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές»

Παράλληλα με τις επισκέψεις σε δομές του δήμου και τις συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και δημοσίων οργανισμών, ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου πραγματοποιεί συναντήσεις με τους κατοίκους όλου του διευρυμένου δήμου στις γειτονιές τους. Η δράση «Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές» είναι σε εξέλιξη και οι πολίτες μπορούν να καλούν τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου στέλνοντας email στο sinergasiatora@gmail.com για να συζητήσουν επί τόπου τα προβλήματα και τις προτάσεις τους.

ΦωτοΡεπορτάζ από την επίσκεψη στην περιοχή των λατομείων του Μεσαίου

Με πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Σύλλογου Ωραιοκάστρου, στα πλαίσια του προγράμματος “Περπατώ και γνωρίζω”, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Μεσαίου η διαδρομή στα δύο νέα λατομεία στον ορεινό όγκο του Ωραιοκάστρου, που στόχο είχε να γίνει η ενημέρωση, και συγχρόνως να συζητηθούν οι μορφές αντίδρασης, αφού ο απώτερος στόχος είναι να αποτραπεί η περαιτέρω ενεργοποίηση νέων λατομείων στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Μεσαίου, αλλά και εν γένει στην περιοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου και ο περιορισμός της λατομικής δραστηριότητας με τον αποχαρακτηρισμό των μη ενεργών ζωνών, το οποίο αποτελεί και πάγιο και διαχρονικό αίτημα του Δήμου Ωραιοκάστρου και των δημοτών του.

Σε αυτή την προσπάθεια και ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, στο πλαίσιο των αποφάσεων, που ελήφθησαν στο δημοτικό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε στο Μεσαίο, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, κάλεσε προτρέποντας πολίτες και φορείς της περιοχής και του δήμου, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της λειτουργίας λατομείων στο Μεσαίο, που διοργάνωσε ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός σύλλογος Ωραιοκάστρου.

Δυστυχώς όμως εκτός του ελάχιστου κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, και των μελών του συλλόγου, οι μοναδικοί που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, ο υποψήφιος δήμαρχος Ανέστης Πολυχρονίδης, ο πρόεδρος της Ββάθμιας εκπαίδευσης Παντελής Πορφυριάδης, και οι πρόεδροι του Μεσαίου Τάσος Λαζαρίδης, της Λητής Τόλης Χατζηαντωνίου, και Μελισσοχωρίου Σάκης Γκάτσης.

Απάντηση από τον συνδυασμό «Πρωταγωνιστές Ξανά»

Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμά σας με τίτλο «’Αιδώς Αργείοι’ για τους ‘άφαντους’ υποψηφίους Δημάρχους», στο οποίο μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά και σε καταγγελίες της παράταξης «Πολιτεία με Όραμα», από τον συνδυασμό «Πρωταγωνιστές Ξανά» με υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου τον Παντελή Τσακίρη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι! Αυτοί που επί της δημαρχίας τους και υπό τον δικό τους βαθύ λήθαργο επέτρεψαν τη συνέχιση ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος, αυτοί που το αφτί τους δεν ίδρωσε επί πέντε ολόκληρα χρόνια τώρα μας κουνάνε το δάχτυλο. Οι κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή απόντες μιλάνε για απουσία. Λίγη ντροπή δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Στον πανικό και στη σύγχυσή τους εμείς δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε

“Αιδώς Αργείοι” για τους “άφαντους” υποψήφιους Δημάρχους

Υποκρισία και έλλειψη γνήσιου ενδιαφέροντος είναι το μόνο που μπορεί να καταλογίσει κανείς σε όλους όσους έχουν ανακοινώσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Ωραιοκάστρου και απουσίαζαν από το σημερινό κάλεσμα στο Μεσαίο, το οποίο απηύθυνε ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τα λατομεία και τις μορφές αντίδρασης ενάντια στην λατομική δραστηριότητα.

Οι μοναδικοί που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης,  ο οποίος και έθεσε ανοιχτά την μοναδική προτεραιότητα του ιδίου και της Δημοτικής Αρχής, που δεν είναι άλλη από το “Stop στα λατομεία στο Μεσαίο”, και ο υποψήφιος δήμαρχος Ανέστης Πολυχρονίδης, καθώς και ο πρόεδρος της Ββάθμιας εκπαίδευσης Παντελής Πορφυριάδης, και οι πρόεδροι του Μεσαίου Τάσος Λαζαρίδης, της Λητής Τόλης Χατζηαντωνίου, και Μελισσοχωρίου Σάκης Γκάτσης.

Η παράταξη “Πολιτεία με Όραμα” αισθάνεται την ανάγκη να καταγγείλλει όσους κόπτονται για την διακοπή της προώθησης της λατομικής δραστηριότητας, αλλά στην πράξη είναι “εξαφανισμένοι” από τις εκδηλώσεις και τις πρωτοβουλίες, τις οποίες διοργανώνει η ίδια η κοινωνία του Δήμου μας και εν προκειμένω ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου.

“Αιδώς Αργείοι” για όλους όσους μόνο βγάζουν γραπτές και προφορικές ανακοινώσεις για τα λατομεία, αλλά “λάμπουν δια της απουσίας τους” από εκεί που χτυπάει ο παλμός της κοινωνίας.

Επιστολή του δημάρχου Ωραιοκάστρου προς ΕΔΑ ΘΕΣΣ για επέκταση του φυσικού αερίου

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, μετά τη συνάντηση που είχε, στα τέλη Οκτωβρίου του 2018, με τον Γενικό Διευθυντή της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) κ. Λεωνίδα Μπακούρα απέστειλε σήμερα (1 Μαρτίου), μετά το δελτίο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, επιστολή προς τη διοίκηση της Εταιρίας, με την οποία ζητεί επέκταση του φυσικού αερίου και σε άλλες περιοχές του Δήμου.

Η ένταξη Λητής, Νεοχωρούδας και Πενταλόφου στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ 2019 – 2023 εκτιμάται ως μια θετική εξέλιξη, ωστόσο υπάρχουν περιοχές που παραμένουν εκτός διανομής φυσικού αερίου.

Ως δήμος επιθυμούμε την επέκταση του φυσικού αερίου και στα υπόλοιπα τοπικά διαμερίσματα της Καλλιθέας, στο Μελισσοχώρι και στον Δρυμό. Την ίδια ώρα επισημαίνεται ότι υπάρχουν περιοχές, όπως το Ωραιόκαστρο, το Παλαιόκαστρο και η Γαλήνη, που τροφοδοτούνται εν μέρει.

Ευελπιστούμε στη θετική έκβαση του αιτήματός μας, στο άμεσο μέλλον, καθώς ως δήμος έχουμε δεχθεί εκατοντάδες μηνύματα πολιτών μας για επέκταση του φυσικού αερίου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση ΕΔΑ ΘΕΣΣ με Δήμαρχο Ωραιοκάστρου

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ. Αστέριο Γαβότση, πραγματοποίησε ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) κ. Λεωνίδας Μπακούρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μεταφέρθηκε από τον κ. Γαβότση το αίτημα των πολιτών για τη σύνδεση των περιοχών της Μυγδονίας και της Καλλιθέας του Δήμου Ωραιοκάστρου με το δίκτυο φυσικού αερίου. Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι η επέκταση του δικτύου θα επιφέρει σημαντική μείωση στο ενεργειακό κόστος των οικιακών καταναλωτών και θα ενισχύσει την ευρύτερη τοπική ανάπτυξη του Δήμου.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Μπακούρας ανέφερε ότι, σύμφωνα με το εγκεκριμένο από το Δ.Σ. Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Εταιρείας 2019 – 2023, εντάχθηκε η τροφοδότηση της Λητής και των περιοχών της Νεοχωρούδας και τουΠενταλόφου. Ήδη σήμερα τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο το Ωραιόκαστρο, το Παλαιόκαστρο και η Γαλήνη.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η Εταιρεία ενεργεί με σεβασμό στο ρυθμιστικό και κανονιστικό πλαίσιο, τηρώντας απαρέγκλιτα το Εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της, και με στόχο την περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου, την οικονομική αποδοτικότητα των επενδύσεων και την ασφαλή και αδιάληπτη λειτουργία του δικτύου διανομής.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.

Μοίρασε το άρθρο!