Δημοσκόπηση «δείχνει» πως 8 στους 10 Έλληνες είναι ικανοποιημένοι από τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ

Το 29,9% θεωρεί πως ο Τσίπρας είναι πιο ευφυής από τον Μητσοτάκη σε αντίθεση με ένα 25,3% που πιστεύει το αντίστροφο

Μια ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση που έγινε από την εταιρεία Rass δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα». 

Σύμφωνα με αυτήν 8 στους 10 Έλληνες παρουσιάζονται  ικανοποιημένοι από τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ, ενώ 29% δηλώνουν πιο αισιόδοξοι από ότι πέρσι (24,5% πιο απαισιόδοξοι).

Το 72,7% συμφωνούν με την πολιτική επιλογή Τσίπρα για προτεραιότητα στην ελάφρυνση εκείνων που σήκωσαν το βάρος της κρίσης (απέναντι σε ένα 25,6% που διαφωνούν).

Την ίδια στιγμή το 84,6% παρουσιάζονται θετικοί για ακύρωση υποκατώτατου και αύξηση κατωτάτου μισθού, ενώ το 84,1% είναι θετικοί για μείωση εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών και πλήρη επιδότηση εισφορών για νέους μισθωτούς.

Το 79,1% των ερωτηθέντων είναι θετικοί για επέκταση προγράμματος επιδότησης ενοικίου σε 300.000 οικογένειες, το 74,8% θετικοί για 7.500 άμεσες προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού και εκπαιδευτικών στο δημόσιο και το 74,4% θετικοί για επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Τέλος το 73,3% θεωρεί σωστή την τακτική Τσίπρα να προσπαθήσει να ακυρώσει τις περικοπές στις συντάξεις σε συνεννόηση με τους θεσμούς (σε σχέση με το 23,7% που το θεωρεί λάθος), ενώ 68,7% θεωρούν πως θα αυξήσουν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών η μείωση του ΦΠΑ, της φορολογίας επιχειρήσεων και του ΕΝΦΙΑ.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως ένα 29,9% θεωρεί πως ο Τσίπρας είναι πιο ευφυής από τον Μητσοτάκη (25,3% το αντίθετο), το 27,4% θεωρεί πως ο Τσίπρας είναι πιο κοντά στον πολίτη από ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το 23,4% πιστεύει πως ο Μητσοτάκης είναι πιο εξαρτημένος από συμφέροντα από τον Τσίπρα (17,9% το αντίθετο).

Μοίρασε το άρθρο!