ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Σ. Αναστασιάδη: Να δώσουμε στην κοινωνία να καταλάβει τι σημαίνει το Brexit και τι θα αλλάξει στη ζωή των Ελλήνων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εισήγηση του βουλευτή ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη στην Κοινή Συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων με Αντικείμενο την Επεξεργασία του Νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας , στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπ. Εξωτερικών «Ρυθμίσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση», στη αρμόδια επιτροπή, σήμερα το πρωϊ (14.01.2020), αφού έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή, από τις 23 Ιουνίου 2016, όπου οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση , για όλα όσα μεσολάβησαν σχεδόν 3,5 χρόνια,   μέχρι και πριν από μερικές μέρες, στις 9 Ιανουαρίου, όπου η Βουλή  των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου ενέκρινε  την αποχώρηση με συμφωνία, κάτι που έθεσε τέλος στους φόβους μας για μια άτακτη αποχώρηση, στη συνέχεια  αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά τη συμφωνία και στις  επιπτώσεις για την Ελλάδα και την Ε.Ε.  που είναι  αναπόφευκτες και θα επιβαρύνουν σχεδόν όλους τους τομείς της οικονομίας, με αιχμή του δόρατος τις εμπορικές συναλλαγές, εισαγωγές και εξαγωγές, τη ναυτιλία, τον τουρισμό και τον αγροδιατροφικό τομέα.

Επιπλέον ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος από τον όγκο συναλλαγών και από το επιπλέον βάρος των εργασιών που θα προκύψουν από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., θα τις αναλάβουν οι τελωνειακές υπηρεσίες, επικροτώντας  το γεγονός, ότι αποδέχτηκε το σύνολο των συναδέλφων τον προγραμματισμό προσλήψεων στο Τελωνείο.

« Το μεγαλύτερο μέρος από τον όγκο συναλλαγών, από το επιπλέον βάρος των εργασιών που θα προκύψουν από την αποχώρηση από την Ε.Ε., είναι δεδομένο ότι θα τις αναλάβουν οι τελωνειακές υπηρεσίες. Και θα υπάρχουν αυτές, όπως προείπα, και με συμφωνία και χωρίς συμφωνία.

Γι’ αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι αποδέχτηκε το σύνολο των συναδέλφων τον προγραμματισμό προσλήψεων στο Τελωνείο, διότι στις ήδη αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό, θα έρθει να προστεθεί και επιπλέον δουλειά. Μόνο ένα γεγονός θα καταθέσω για να καταλάβετε τι σημαίνει αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.. Εκτιμάται, ότι καθημερινώς θα υπάρξουν 4.500 περίπου δέματα επιπλέον την ημέρα, λόγω της αύξησης του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα. Όλα αυτά χρειάζονται, βεβαίως, διατυπώσεις και κύριε Υπουργέ, με χαρά άκουσα ότι απαλείφεται το εδάφιο 2 του άρθρου 12, που προέβλεπε ότι δεν θα χρειαζόντουσαν προσλήψεις, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρούσε με Συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθεί η εισήγηση του κ. Αναστασιάδη:

https://savvas-anastasiadis.gr/i-eisigisi-moy-stin-koini-synedriasi-ton-epitropon-ethnikis-amynas-kai-oikonomikon-ypotheseon-tis-voylis-me-antikeimeno-tin-epexergasia-toy-nomoschedioy-rythmiseis-gia-tin-apochorisi-toy-inomenoy-vasi/

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=bkRYB7gc8p4

Μοίρασε το άρθρο!