ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Γ.Αραβανιτίδη: Απίθανη διαπραγμάτευση … περήφανη συνθηκολόγηση

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

Βασικά σημεία από τη συνέντευξη του Γιώργου Αρβανιτίδη στο ραδιόφωνο του Alpha 989 και το δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό (23.01.2017):

  • Για την αξιολόγηση:
Απεύχομαι να περάσουμε ξανά περίοδο 2015 – αν και δεν είναι καθόλου απίθανο – αν κρίνουμε από την πορεία της διαπραγμάτευσης, τις καθυστερήσεις και τις αντικρουόμενες δηλώσεις των μελών της Κυβέρνησης. Εκτιμώ, πάντως, ότι θα οδηγηθούν σε μια ακόμα περήφανη συνθηκολόγηση.
  • Για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ:
Αυτή η Κυβέρνηση πρέπει να φύγει και πρέπει τάχιστα η χώρα να οικοδομήσει ενιαία αντίληψη. Βασική προϋπόθεση για εθνική συνεννόηση είναι να υπερβούμε εαυτούς, να αντιμετωπίσουμε πρωτίστως την κρίση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικού συστήματος ώστε η κοινωνία να βάλει πλάτη στην προσπάθεια.
  • Εθνική στρατηγική είναι μία:
Πώς αυτή η χώρα θα παράξει πλούτο για να ξεπεράσουμε τη δυσκολία και να ξαναμπούμε σε κανονικό οικονομικό κύκλο. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται σχέδιο, χρειάζεται να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε. Αν δεν τα καταφέρουμε θα συνεχίσουμε να μοιράζουμε τη φτώχεια μας, θα βρισκόμαστε διαρκώς σε χειρότερο επίπεδο.
  • Για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά:
Η συστράτευση δυνάμεων είναι το πρώτο βήμα για να περάσουμε στην πραγματική δράση. Να ξαναμιλήσουμε με την κοινωνία, να οικοδομήσουμε την μεγάλη προοδευτική παράταξη που έχει ανάγκη η χώρα. Δεν υπάρχει χρόνος ούτε για χάσιμο, ούτε για πειράματα.

Μοίρασε το άρθρο!