ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Σ.Αναστασιάδη: Ευτυχώς, είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Δελτίο Τύπου

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση, άσκησε ο βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης , μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής (13.12.2018) για την κύρωση του προϋπολογισμού 2019. 

« … μετά από τρία χρόνια αριστερής αφαίμαξης της κοινωνίας, ένα αχρείαστο μνημόνιο που κόστισε πολλά δισεκατομμύρια στους έλληνες φορολογούμενους, 29 νέους φόρους που έφεραν την Ελλάδα στην πρώτη θέση σε υπερφορολόγηση μεταξύ των χωρών του ΟΑΣΑ και 17 περικοπές συντάξεων, μας παρουσιάζει η κυβέρνηση έναν προϋπολογισμό όπως στην πραγματικότητα τον περιμέναμε «με τα μάτια στις κάλπες». Αυτός θα έπρεπε να είναι ο τίτλος του προϋπολογισμού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης

Τεκμηριώνοντας την τοποθέτησή του ο βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης τόνισε πως η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί δεν κάνει μία ακόμη περικοπή στους συνταξιούχους , την οποία η ίδια ψήφισε το 2017, χωρίς αυτό να προβλέπεται από το 3ο μνημόνιο, υπόσχεται διορισμούς και φοροελαφρύνσεις, παίρνει από την κοινωνία πολλά και επιστρέφει ψίχουλα.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη νέα γενιά λέγοντας: «Η νέα γενιά με τους μισθούς πείνας….. με την ημι-απασχόληση και υποαπασχόληση να κυριαρχεί, με το μπάχαλο που έχετε δημιουργήσει στα πανεπιστήμια, σας γυρνά την πλάτη. Το δυστύχημα είναι ότι γυρνά την πλάτη και στην Ελλάδα, μιας και χιλιάδες νέοι έχουν φύγει στο εξωτερικό για μια καλύτερη ζωή και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να επιστρέψουν υπό τις παρούσες συνθήκες. Είστε υπεύθυνοι για αυτό»

Επίσης έκανε λόγο για «οικονομική ασφυξία» των αγροτών με ευθύνη της κυβέρνησης.

«… είστε υπεύθυνοι για αυτό που πρόκειται να συμβεί στον αγροτικό κόσμο με την νέα οριοθέτηση περιοχών με φυσικούς περιορισμούς. Οδηγείτε τους αγρότες της χώρας σε οικονομική ασφυξία. Αφήνετε εκτός συνδεδεμένης ενίσχυσης 57 πρώην κοινότητες της υπαίθρου της Θεσσαλονίκης και τις οδηγείτε σε ερήμωση» υπογράμμισε.

Τέλος, ο Αν. Τομεάρχης Εξωτερικών ΝΔ, Απόδημου Ελληνισμού ολοκλήρωσε την ομιλία του δίνοντας έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

« Εγκαταλείψατε τους Έλληνες του εξωτερικού στην τύχη τους. Αφήνετε απροστάτευτη την ομογένεια στην Αλβανία. Τα προβλήματα της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στα Ελληνόπουλα του εξωτερικού διογκώθηκαν. Αρνείστε το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού» ανέφερε, για να προσθέσει, « …Ο ελληνικός λαός όμως σας έχει καταλάβει και σύντομα θα είστε μια θλιβερή ανάμνηση, και όπως έκανε πάντοτε στα δύσκολα, θα εμπιστευθεί την παράταξή μας για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο…. Ευτυχώς, είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

Ευτυχώς, είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

https://www.youtube.com/watch?v=MkY7-I7HUZI&t=6s

Μοίρασε το άρθρο!