ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ.ΜΑΡΔΑ: Ομιλία και παρέμβαση για τον Νόμο του Υπ. Υγείας και την τροπολογία του Υπ. Εσωτερικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα «Νόμος προς ψήφιση του Υπουργείου Υγείας. Ομιλία στη Βουλή για ναρκωτικά, τσιγάρο, κρατικές προμήθειες και για τη διοικητική διαίρεση της χώρας, με αφορμή την περίπτωση του Σοχού»

Στον προς ψήφιση Νόμο του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Δημήτρης Μάρδας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης επικέντρωσε την προσοχή του στα θέματα που αφορούν στα ναρκωτικά, στο τσιγάρο και στις κρατικές προμήθειες (βλ. αναλυτικότερα παρουσίαση στο https://youtu.be/5RbfLNXjP8s )

Τέλος, αναφερόμενος σε τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών και δίνοντας έμφαση στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης τόνισε το εξής:

Ο Καποδίστριας συμμάζεψε μια χαώδη κατάσταση που υπήρχε στους δήμους της χώρας ενώ ο Καλλικράτηςοδήγησε σε πολλές περιπτώσεις στην υπερσυγκέντρωση δήμων, με αποτέλεσμα να προκαλείται σωρεία. Υπάρχουν δήμοι που είναι αδύνατο να διοικηθούν αποτελεσματικά λόγω μεγάλου όγκου χωριών και οικισμών που ανήκουν σε αυτούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη είναι ο Δήμος Λαγκαδά με 47 χωριά και οΔήμος Βόλβης με 38 χωριά.

Μια αποτελεσματική λύση στο θέμα αυτό θα ήταν η δημιουργία ενός ορεινού συμπαγούς Δήμου του Δήμου Σοχού με 13 χωριά που θα προκύψουν από το «σπάσιμο» των δυο προαναφερθέντων δήμων του Λαγκαδά και Βόλβης.

Για το σκοπό αυτό ο κ. Μάρδας σε συνεργασία με κατοίκους του Σοχού και με τη αφιλοκερδή συνδρομή μιας εταιρίας συμβούλων εργάστηκαν κατά τη χρονιά που πέρασε και ετοίμασαν ένα επιχειρησιακό σχέδιο 33 σελίδων το οποίο κατατέθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η πρωτοβουλία  αυτή είναι η πρώτη συστηματοποιημένη προσπάθεια.

Μέσω της νεοσύστατης Επιτροπής Επανεξέτασης της Διοικητικής Διαίρεσης ο δήμος Σοχού εντάσσεται, σύμφωνα με την ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών στη Βουλή, ως πρώτος στις περιπτώσεις ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο των συζητήσεων για αναθεώρηση του Καλλικράτη.

Μοίρασε το άρθρο!