ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΔΡΙΜΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΡΙΜΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Το νομοσχέδιο που ετοίμασε το Υπουργείο Παιδείας σχολίασε εντόνως ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Λαζαρίδης.

Έκανε λόγο για σοβαρά θέματα διαδικασίας και επισήμανε πως για άλλη μια φορά η παρούσα Κυβέρνηση φέρει ένα νομοσχέδιο με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος, που μάλλον θα αποτελούσε έκπληξη αν ερχόταν με φυσιολογικές διαδικασίες.

Σημείωσε ότι στη διαδικασία ακρόασης φορέων δεν κλήθηκαν φορείς καίριας σημασίας, ενώ μιλάμε για την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, για ένα ευαίσθητο Εθνικά ζήτημα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

«Μιλώ για εθνικά θέματα, γιατί, όταν μιλάμε για την παιδεία, μιλάμε ακριβώς για εθνικά θέματα, γιατί έχουμε να κάνουμε με το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας. Αλλά όλα αυτά τα θέματα τα εθνικά τα προσεγγίζετε με μια ιδιαίτερη ελαφρότητα. Γιατί πριν από λίγο καιρό ήταν που συζητούσαμε εδώ για τη Συμφωνία των Σκοπίων, αυτήν την απαράδεκτη συμφωνία, της οποίας τις συνέπειες, δυστυχώς οι Βουλευτές σας τις αντιμετωπίζουν πάνω στη Μακεδονία, ειδικά επάνω στη Μακεδονία. Θυμάστε ότι απ’ αυτό το Βήμα είχα πει εγώ ότι αδικείτε αυτήν την υπόθεση και θα έπρεπε οι διαδικασίες να μην ήταν συνοπτικές».

Άρα, πρόκειται για ένα σοβαρό και λεπτό εθνικό ζήτημα και δεν είναι δυνατόν ένα νομοσχέδιο που αφορά την Παιδεία και το μέλλον μας και έχει περίπου χίλιες διακόσιες σελίδες, να έρχεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης καταψήφισε το σχετικό νομοσχέδιο, έθεσε ζήτημα μη ορθής νομοθέτησης και ζήτησε την απόρριψη διατάξεων, που υπό τη βάσανο της κριτικής έχουν ήδη κριθεί ανεπαρκείς και Εθνικά επικίνδυνες.

Σχετικό video:

https://www.youtube.com/watch?v=cOKj7NUcUBk&feature=youtu.be

Από το Γραφείο Τύπου

Μοίρασε το άρθρο!