ΟΓΕ:ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ –ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών Κεντρικής Μακεδονίας μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες και τις μητέρες, πρόσφυγες και μετανάστριες, που κρατούνται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στα hotspotκαι τις διάφορες δομές των νησιών και της ηπειρωτικής χώρας, όπως και στην περιοχή μας.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την αντιμεταναστευτική πολιτική της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ αφού παραμένουν σε ισχύ όλοι οι νόμοι και οι συνθήκες που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας. Η πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις είναι εναρμονισμένη με εκείνη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και δε διστάζουν να αιματοκυλούν αθώους για να προασπίσουν τα συμφέροντα τους.

Στεκόμαστε αλληλέγγυες στις γυναίκες κάθε ηλικίας που ο κατατρεγμός του πολέμου τις έφερε στο κατώφλι της πόρτας μας και οι πολιτικές των κυβερνήσεων τις αφήνουν έρμαια να ζουν σε συνθήκες κόλασης.

Απαιτούμε να κλείσουν όλα τα hotspots και να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας. Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, άστεγος και απροστάτευτος. Να προχωρήσουν οι οικογενειακές επανενώσεις και να μεταβούν οι πρόσφυγες στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Να τηρηθούν όλα τα δικαιώματα των προσφύγων με βάση τη συνθήκη της Γενεύης, καθώς και τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο και μεταναστών.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω της μεταφοράς πλήθους προσφύγων (και πολλών μικρών παιδιών) σε δομές της περιοχής μας, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας συγκεντρώνοντας φάρμακα και συγκεκριμένα:

SirAugmentin 457mg (ή άλλων mg), SirClaripen 250mg, Dr.zirtek, ή aerius, Dr.soldesanil, Crfucicort ή mupirocingeloraldektarin, Crbepantholeczema, Crtravogen, αντίστοιχες αντιβιώσεις σε χάπια για ενήλικες, φυσιολογικό ορό και sol (φθειροκτόνο). Η αλληλεγγύη μας είναι και θα είναι αμέριστη, έμπρακτη, σταθερή και διαρκής. Πέρα από τα προσωρινά μέτρα ανακούφισης, το βλέμμα και οι αγώνες μας στρέφονται σ’ ένα μέλλον χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση και καταπίεση.

Στο αγωνιστικό μας παρόν και στο ελπιδοφόρο μέλλον μας

τίποτα δεν μας χωρίζει από τις γυναίκες αυτές που σήμερα υποφέρουν.

Ο αγώνας για τη ζωή θα είναι κοινός,

γιατί τα όνειρά μας για τα παιδιά μας δεν έχουν σύνορα.

Κανείς δεν μπορεί να τα εμποδίσει!

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Μοίρασε το άρθρο!