ΔΕΚΤΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ TOY Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΕ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΚΤΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ TOY ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Δεκτή  έκανε την τροπολογία του βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργου Λαζαρίδη, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Σ. Φάμελλος, σε σχέδιο νόμου για τους Φορείς Διαχείρισης προστατευομένων Περιοχών.

Με την προτεινόμενη διάταξη ρυθμίζονται ζητήματα νομιμοποίησης υφιστάμενων εγκαταστάσεων, σε περιοχές περιβαλλοντικού χαρακτήρα και για έργα που στο σύνολό τους είναι κατασκευασμένα πριν την δημοσίευση του υπό εξέταση νόμου.

Με την υπ’ αριθμ. Πρ. 1469/176 (07.02.2018) τροπολογία του ο Γιώργος Λαζαρίδης προτείνει τροποποίηση της παραγράφου 7 του άρθρου 52 του ν. 4280/2014, βάσει του οποίου παρατείνεται μεν, η λειτουργία των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, κτηνοτροφικών, πτηνοτροφικών κ.λπ. εγκαταστάσεων -και ορθώς-, δίχως όμως σχετική πρόβλεψη και για τους ιστάμενους χώρους λατρείας.

Πιο συγκεκριμένα, επέρχεται αλλαγή της χρήσης της δασικής έκτασης για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προτείνεται να προστεθούν στις ήδη ιστάμενες εγκαταστάσεις, όπως αυτές προβλέπονται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η συνέχιση της λειτουργίας εγκαταστάσεων ιερών μονών και βοηθητικών χώρων αυτών, όπως μετόχια, ησυχαστήρια, παρεκκλήσια και ιερά προσκυνήματα.

Η διάταξη κρίνεται δίκαιη και επιβεβλημένη διότι με αυτήν επιλύεται ρητά το ως άνω ζήτημα, για σχετικές περιπτώσεις σε όλη την επικράτεια και διευκολύνει συμπολίτες μας να διατηρήσουν και να ασκούν τις λατρευτικές παραδόσεις .

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μοίρασε το άρθρο!