Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι κάθε χρόνο παθαίνουν μερική παράλυση δακτύλων και παλάμης

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι κάθε χρόνο παθαίνουν μερική παράλυση δακτύλων και παλάμης εξαιτίας του συνδρόμου της Ωλένιας Νευρίτιδας!

Θύματα του συνδρόμου είναι άνθρωποι παραγωγικής ηλικίας ( 30 με 60χρόνων), κυρίως αυτοί που κάνουν χειρωνακτική εργασία αλλά και δουλειά γραφείου (πληκτρολόγηση).

Η σημαντική επίπτωση υγείας για τους εργαζόμενους θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν υπήρχε έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της ωλένιας νευρίτιδας, σύμφωνα με όσα ανέφεραν διαπρεπείς επιστήμονες στο 75o Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Τραυματιολογίας , το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (2-5 Οκτωβρίου).

«Εκτός από το σημαντικό πρόβλημα υγείας που προκαλεί στους εργαζόμενους το σύνδρομο της ωλένιας νευρίτιδας έχει και σημαντικές επιπτώσεις στην παραγωγική διαδικασία καθώς οι πάσχοντες είναι μειωμένης απόδοσης» αναφέρει ο διαπρεπής Χειρουργός Ορθοπεδικός- Μικροχειρουργός Χεριού , Δρ. Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης, Διευθυντής Κλινικής Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής Άκρων στο Ιατρικό Ψυχικού, ο οποίος συμμετείχε στο συνέδριο.

 

Μοίρασε το άρθρο!