ΔΕΗ: Έρχονται μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος

Από τις 27 Ιουνίου θα εφαρμόσει η ΔΕΗ νέα τιμολογιακή πολιτική χαμηλότερου κόστους για τα νοικοκυριά με μεσαίες και μεγάλες καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος.

 Σύμφωνα με την εφημερίδα” ΤΑ ΝΕΑ”, η εταιρεία προχωρεί σε αλλαγές στα τιμολόγια της και για την ακρίβεια διατηρεί μέρος του πακέτου των έκτακτων οικονομικών μέτρων ελάφρυνσης των πελατών της που είχε λάβει στη διάρκεια της πανδημίας και του lockdown της οικονομίας. Υπενθυμίζεται ότι οι εκπτώσεις που έχει κάνει ισχύουν από τις 26 Μαρτίου και λήγουν στις 26 Ιουνίου.

Πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν αναφέρουν στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ότι ένα από τα μέτρα που θα συνεχίσει να εφαρμόζει η ΔΕΗ είναι η έκπτωση 8% για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια πάνω από 2.000 kWh ( κιλοβατώρες). Αυτό που είχε θέσει σε ισχύ από τις 26 Μαρτίου ήταν η ενιαία χρέωση των 0,11 ευρώ ανά κιλοβατώρα ανεξάρτητα από το μέγεθος της κατανάλωσης. Πριν από τις 26 Μαρτίου τα τιμολόγια της εταιρείας ήταν διαμορφωμένα σε δυο κλιμάκια.Το ένα ήταν για καταναλώσεις μέχρι 2.000 κιλοβατώρες με χρέωση 0,11 ευρώ και το δεύτερο για άνω των 2.000 κιλοβατωρών με χρέωση 0,119 ευρώ ανά κιλοβατώρα.Στη διάρκεια του lockdown είχε καταργήσει τη δεύτερη χρέωση και τώρα, όπως προαναφέρθηκε φέρεται να αποφάσισε τη συνέχιση του ίδιου μέτρου και μετά τις 27 Ιουνίου. Με τον τρόπο αυτόν συνεχίζουν να παίρνουν ανάσα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις με υψηλότερες των 2.000 kWh καταναλώσεις ρεύματος. Η ΔΕΗ, όμως κατά τις ίδιες πληροφορίες φαίνεται ότι προχωρεί σε νέα εμπορική πολιτική η οποία θα περιλαμβάνει ειδικά πακέτα προϊόντων στοχευμένα σε κατηγορίες πελατών , όπως δηλαδή κάνουν εδώ και χρόνια οι ανταγωνιστές της.

Θεωρείται επίσης δεδομένο λένε πηγές στην εφημερίδα, ότι θα κρατήσει την έκπτωση συνέπειας του 5% ενώ δεν αποκλείεται να διατηρήσει και τις εκπτώσεις 5 ευρώ για τους διμηνιαίους και 2, 5 ευρώ για τους μηνιαίους λογαριασμούς που εκδίδονται ηλεκτρονικά.

Μοίρασε το άρθρο!