Δείξε μου το θρανίο σου: Τι μαθητής ήσουν ανάλογα με τη θέση που καθόσουν στη τάξη

Όσα χρόνια και αν περάσουν, κάποια πράγματα παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο. Ένα από αυτά είναι και τα μαθητικά μας χρόνια τα οποία μας ακολουθούν σε όλη την υπόλοιπη ζωή μας, καθώς από τότε φαινόταν τι θα γίνουμε.

Ένα από τα κλισέ που σπάνια όμως λανθάνουν είναι πως σύμφωνα με την θέση που επέλεγες να καθίσεις στη στάση, φαινόταν και τι είδους μαθητής είσαι.

Εσύ θυμάσαι σε ποιο θρανίο καθόσουν; Έλα, μην κάνεις πως δεν θυμάσαι… Απλά τσέκαρε παρακάτω αν ο χαρακτήρας που σου περιγράφουμε, σου θυμίζει κάτι από τον εαυτό σου.

Ο μπροστά μπροστά στην έδρα

Από επιλογή, σε μια άδεια αίθουσα αποφάσισες να πας και να κάτσεις στο θρανίο μπροστά στην έδρα, τι σημαίνει αυτό; Εκτός από το γεγονός πως ήσουν και απουσιολόγος, η πράξη αυτή αποδεικνύει πως ήθελες και λίγο την εύνοια του καθηγητή. Κάποιος κακοπροαίρετος θα μπορούσε να πει πως ήσουν εκείνος με το χέρι μονίμως σηκωμένο ή αυτός που διέκοπτε τους συμμαθητές του καθώς ήξερες την απάντηση καλύτερα. Τι, όχι;

Ο δεν-έχω-αποφασίσει-ακόμα-τι-είμαι μεσαίος

Η μαμά σου σου έλεγε να καθίσεις μπροστά μπροστά, όμως η φύση σου ήταν λίγο αλήτικη και επέλεξες να κάθεσαι στη μέση. Ήθελες να είσαι καλός μαθητής, το προσπαθούσες πολύ όμως αγαπούσες και το χαβαλέ της γαλαρίας, σωστά; Οι μεσαίες σειρές ήταν για σένα η καλύτερη λύση και ανάλογα με την διάθεση, λειτουργούσες αντίστοιχα.

Η γαλαρία

Εκεί ανήκει ο σκληρός πυρήνας: οι επαναστάτες, οι αδιάβαστοι, οι παραλίες και οι χαβαλέδες. Δεν ήθελες να είσαι για κανένα λόγο στη τάξη, συχνά πυκνά κοιμόσουν πίσω από την κουρτίνα και ήσουν αυτός που οι γονείς των συμμαθητών σου είχαν για κακό παράδειγμα. Παρόλα αυτά σε μια δύσκολη άσκηση των μαθηματικών, η απάντηση ερχόταν από εκείνα τα σημεία της αίθουσας. Συνήθως ήσουν η ψυχή της παρέας, ο ωραίος και αυτός που σε κάθε εκδρομή έβγαζε μια κιθάρα και έπαιζες το «Να μ’ αγαπάς».

Σε όποιο θρανίο και αν καθόσουν, σε όποια μεριά της αίθουσας και αν έβλεπες την έδρα του καθηγητή, το μόνο σίγουρο είναι πως πολύ θα ήθελες, έστω και για λίγο, να επιστρέψεις και πάλι εκεί, σωστά;

belikeyou

Μοίρασε το άρθρο!