Δίκλινα τον Αύγουστο στην Πάρο με 65 ευρώ – Στο 15% η πληρότητα στα νησιά

Οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων καταλυμάτων διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν λάβει ούτε ένα βοήθημα από το κράτος

Οι επαγγελματίες στον τουρισμό είναι απογοητευμένοι και αυτό γιατί παρά τις ελκυστικές τιμές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, προς το παρόν ούτε επισκέπτες έχουν ούτε και κρατήσεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, χαμηλές πληρότητες, κλειστά τουριστικά καταλύματα και ανύπαρκτες προκρατήσεις ακόμη και για τον Αύγουστο είναι η γενική εικόνα στον κλάδο, λίγες ημέρες πριν από το άνοιγμα των περιφερειακών αεροδρομίων την 1η Ιουλίου. «Είναι σε ένα ποσοστό 15% της περσινής πληρότητας, τα νούμερα είναι απογοητευτικά» λέει στο Open ο Κώστας Μπίζας, ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων στην Πάρο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των τουριστικών επιχειρήσεων κ. Ρέτσος εκτίμησε ότι ο ελληνικός τουρισμός θα βγει νικητής και απ΄αυτήν την κρίση, προσθέτοντας, πάντως, ότι κανείς δεν τρέφει αυταπάτες για τη φετινή χρονιά. Γι΄αυτό άλλωστε και υπογράμμισε ότι χρονιά – ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό θα είναι το 2021, ενώ αναφέρθηκε και σε μια πιθανή επέκταση της μείωσης του ΦΠΑ στα καταλύματα.

Στα νησιά πολλές είναι οι επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων που θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και τις 15 Ιουλίου. Το εξαιρετικά περιορισμένο ενδιαφέρον από ξένους τουρίστες έχει συμπιέσει τις τιμές. Στην Χίο, για παράδειγμα οι τιμές έχουν μειωθεί κατά 30% και ένα δίκλινο δωμάτιο φτάνει τα 40 ευρώ. Στην Πάρο οι ιδιοκτήτες ήδη συζητούν για δίκλινα μέσα στον Αύγουστο έως 65 ευρώ, ενώ και στην Κεφαλλονιά τα δίκλινα φτάνουν τα 60 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων καταλυμάτων διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν λάβει ούτε ένα βοήθημα από το κράτος. Όπως εξηγούν, σχεδόν καμία τουριστική μονάδα δεν κατάφερε να λάβει καν την επιστρεπτέα προκαταβολή.  Οι ιδιοκτήτες στηρίζουν πολλές από τις ελπίδες τους φέτος στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, αλλά και στον Έλληνα επισκέπτη, όπως λένε.

 

 
 
 

Μοίρασε το άρθρο!