Γ.ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Ζητάμε εδώ και τώρα απαντήσεις για τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον απόηχο των αποκαλύψεων περί μη βιωσιμότητας της ΔΕΗ, από την μελέτη της εταιρείας συμβούλων McKinsey, ζητάμε άμεσα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προσέλθει και να ενημερώσει την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.
Το γεγονός ότι αυτή η μελέτη συντάχθηκε κατόπιν πρόσκλησης της ίδιας της ΔΕΗ για να καταρτίσει η εταιρεία συμβούλων McKinsey το νέο business plan της μεγαλύτερης  επιχείρησης ηλεκτρισμού της χώρας, καθιστά τα συμπεράσματά της ακόμα πιο ανησυχητικά.

Ειδικά η καταγραφή του καθαρού χρέους της ΔΕΗ, που είναι σήμερα περίπου 9 φορές μεγαλύτερο από τα έσοδά της, και οι προτάσεις για αύξηση της τιμής του ρεύματος και εθελουσία εξόδου εργαζομένων, είναι άκρως χαρακτηριστικά σημεία και όχι απλά καμπανάκια.

Είναι περιττό να επισημάνουμε περαιτέρω την κρισιμότητας της σημασίας μιας μη βιώσιμης ΔΕΗ για ολόκληρη την εθνική οικονομία.

Για τους λόγους αυτούς καλούμε τον Υπουργό να παραδώσει αντίγραφο της μελέτης σε όλα τα κόμματα και να συνεδριάσει το ταχύτερο δυνατό η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα στοιχεία αναλυτικά.

Μοίρασε το άρθρο!