Γραικός: Ολική ανατροπή στην υπόθεση του επιχειρηματία – Είναι δολοφονία

Σοβαρή δικαστική εξέλιξη προέκυψε στην υπόθεση του Δημήτρη Γραικού. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Νίκο Διαλυνά, ο Εισαγγελέας Εφετών ζήτησε να ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του Δημήτρη Γραικού και χαρακτήριζε ως εσφαλμένη την απόφαση της Εισαγγελέως να στείλει την υπόθεση στο Αρχείο!

Δολοφονία η υπόθεση Γραικού

«Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι επίσημα πλέον η υπόθεση του Δημήτρη Γραικού χαρακτηρίζεται ανθρωποκτονία από πρόθεση, δηλαδή δολοφονία. Εκδόθηκε σήμερα διάταξη του εισαγγελέα εφετών, ο οποίος σε μία πολυσέλιδη διάταξη δίνει παραγγελία στον εισαγγελέα πρωτοδικών να ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, δηλαδή δολοφονία και να σταλεί αμέσως η υπόθεση στον ανακριτή Θεσσαλονίκης, αναλύοντας ένας προς ένα τα γεγονότα…», είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Σύζυγος Γραικού: Να ανάψω ένα κερί, να του κάνω ένα μνημόσυνο

Η σύζυγος του Δημήτρη Γραικού Δέσποινα, έσπασε τη σιωπή της και μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη. Η ίδια για καιρό υποστήριζε πως ο άνδρας της είναι ζωντανός και έφυγε οικειοθελώς. Τώρα εμφανίζεται πεπεισμένη πως κάτι κακό του έχει συμβεί. Ανέφερε στη δημοσιογράφο πως η ζωή της όπως και των παιδιών της, έχει αλλάξει δραματικά μετά τον χαμό του. «Πέρα από τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη δουλειά, το μεγαλύτερο που μας βασανίζει είναι πως θέλουμε να μάθουμε τι έχει συμβεί…».

Σε σχετική ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη γιατί δεν έχουν επαφή με την διεξοδική έρευνα που γίνεται στην πολύκροτη αυτή υπόθεση, απάντησε: «Το ότι εγώ και τα παιδιά μου δεν εμφανιζόμαστε, δεν σημαίνει ότι δεν πονάμε». Συμφώνησε με τη δημοσιογράφο πως η εξαφάνιση αυτή είναι ένα μυστήριο.

Άνοιξε η γη και τον κατάπιε

«Άνοιξε η γη και τον κατάπιε… Αναρωτιέμαι πως έγινε αυτό… Ακολουθήσαμε και εμείς τη διαδρομή που φάνηκε να έκανε σύμφωνα με τις κάμερες ασφαλείας που τον κατέγραψαν. Κανείς δεν βρέθηκε που να είδε κάτι. Στα σφαγεία μας είπαν πως στο γεύμα που ακολούθησε τη σφαγή των ζώων εκείνη την ημέρα, ήταν αρκετά άτομα. Οι περισσότεροι έφυγαν και έμεινε ο Δημήτρης με τον έμπορο με τον οποίο είχε την οικονομική συναλλαγή και η κυρία που κρατούσε το κυλικείο. Αφού κοίταξαν κάποια τιμολόγια, πρώτος έφυγε ο έμπορος και στη συνέχεια ο σύζυγος μου».

Στην συζήτηση με τη δημοσιογράφο άφησε να εννοηθεί ότι τα ζώα που σφαγιάστηκαν είχαν μεγαλύτερη αξία και πως ο σύζυγος της δεν έλαβε τα χρήματα που λέγονται… Όπως είπε μεταξύ άλλων στη δημοσιογράφο το σημαντικό για την ίδια και τα παιδιά της είναι να μάθουν την αλήθεια.

«Αυτό που πραγματικά θέλουμε είναι να μάθουμε τι απέγινε ο Δημήτρης, ο πατέρας των παιδιών μου, ο άνδρας μου… Αν  κάποιοι έχουν φταίξει για τον χαμό του, να αποδοθεί δικαιοσύνη, να πληρώσουν… Πέρασαν δυο χρόνια και το μόνο που έκανα ήταν να ανάψω ένα κεράκι στην εκκλησία. Δεν ήξερα τι άλλο να κάνω… Πρέπει να μάθουμε… Να κάνουμε κι εμείς ένα μνημόσυνο, να αναπαυθεί η ψυχή του…», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε τις σχετικές δηλώσεις της συζύγου του

Να μη διαδίδουν ψέματα για δικό τους όφελος…

Το «Τούνελ» εντόπισε ένα ακόμη βασικό μάρτυρα. Συγκεκριμένοι κύκλοι διέδιδαν πως η κόρη του συνδέεται με τον Γραικό, έχουν αποκτήσει παιδί και ζουν στο εξωτερικό! Ανέφερε πως γνώριζε τον αγνοούμενο καθώς είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν.  Έντονη ήταν η αντίδραση του όταν ο δημοσιογράφος τον ενημέρωσε για τις φήμες σχετικά με την κόρη του.

«Μα τι λέτε τώρα, μιλάτε σοβαρά; Για τη δική μου κόρη είπαν; Είναι δυνατόν;  Όντως έχω δυο κόρες. Η μια πράγματι ζούσε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αγγλία όπου και παντρεύτηκε. Εδώ και χρόνια όμως ζει με τον σύζυγό της στην Ελλάδα. Έχουν και παιδιά, καταλαβαίνετε τι σας λέω;  Η άλλη μου η κόρη που επίσης είναι παντρεμένη και έχει παιδιά, δεν έφυγε ποτέ από την Ελλάδα. Μιλάμε για γυναίκες άνω των 45 χρόνων. Καλό θα ήταν όσοι τα διέδωσαν αυτά, να μην σκαρώνουν φανταστικά σενάρια για δικό τους όφελος. Κάντε ότι μπορείτε. Μην αφήσετε την υπόθεση γιατί ο Δημήτρης ήταν καλός άνθρωπος», τόνισε  με έμφαση.

Δείτε τη σχετική δήλωση

Συγγενείς Γραικού: Ήταν καλά οργανωμένο

«Όλοι οι συγγενείς θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια για τον άνθρωπο μας». Ο αδελφός του αγνοούμενου επιχειρηματία Νίκος Γραικός και τα ανίψια του μίλησαν στην Αγγελική Νικολούλη για τον κοινό στόχο όλου του οικογενειακού περιβάλλοντος να αποκαλυφθεί τι πραγματικά συνέβη.

«Η υπόθεση αυτή δεν έπρεπε να πάει στο Αρχείο. Προσωπικά έχω αποκλείσει το ενδεχόμενο ο θείος μου να έφυγε. Είναι βέβαιο ότι εκείνο το απόγευμα δεν γύρισε στην μονάδα του. Εκεί ήμουν εγώ και άλλοι έμπιστοι συνεργάτες. Την πρώτη μέρα που έγινε αντιληπτή η εξαφάνιση του ψάχναμε να τον βρούμε στη δεξιά πλευρά που έχει κατεύθυνση για Σίνδο. Κι αυτό γιατί ο μάρτυρας που τον είδε τελευταίος, μας είπε πως τον είδε να στρίβει προς τα εκεί», ανέφερε στην δημοσιογράφο ο αγαπημένος ανιψιός του αγνοούμενου.

Στην Αγγελική μίλησαν και τα άλλα ανίψια του Δημήτρη Γραικού.  Αναφέρθηκαν στην απελπιστική κατάσταση που περιήλθαν τα αδέλφια του μετά την είδηση του χαμού του, ιδιαίτερα η αδελφή του που ζει μόνη στη Γερμανία. Όταν άκουσαν πως η πολύκροτη υπόθεση μπήκε στο Αρχείο, σοκαρίστηκαν. «Κυλάμε στον τρίτο χρόνο της εξαφάνισης του Δημήτρη και δεν έχουμε πάρει  ακόμα μια σαφή και κρυστάλλινη απάντηση. Η υπόθεση επιβάλλεται να ενεργοποιηθεί ξανά», είπαν.

Η κόρη του αδελφού του αγνοούμενου Χριστίνα, τόνισε πως οι συγγενείς ανήκουν σε ένα στρατόπεδο με κοινό στόχο κι όχι σε δύο. «Όπως είχα πει και στην εκπομπή σας παλιότερα, συνεχίζω να πιστεύω πως κάτι έγινε οργανωμένα. Περιμένουμε με αγωνία την αντίδραση της Δικαιοσύνης», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Μοίρασε το άρθρο!