Γαλλία: Δράμα δίχως τέλος! 1.341 νεκροί σε ένα 24ωρο

Σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση των υγειονομικών αρχών της Γαλλίας, οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν στους 1.341, από αυτούς οι 412 άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο και οι υπόλοιπο στα γηροκομεία.

Ο COVID-19 έχει προκαλέσει το θάνατο σε συνολικά 12.210 ανθρώπους στη Γαλλία.

Από τους θανάτους αυτούς, 8.044 έχουν καταγραφεί σε νοσοκομεία και 4.166 σε οίκους ευγηρίας.

Για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας, ο αριθμός των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε μέσα σε 24 ώρες, σε 7.066 ασθενείς, 82 λιγότερους από χθες.

Ο Μακρόν συναντήθηκε με τον καθηγητή Ραούλτ, που υποστηρίζει τη θεραπεία της υδροξυχλωροκίνης

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μετέβη σήμερα στη Μασσαλία για να συναντήσει τον καθηγητή Ντιντιέ Ραούλτ, προασπιστή της αμφιλεγόμενης θεραπείας εναντίον του νέου κορονοϊού με βάση την υδροξυχλωροκίνη, καθώς κάνει έναν απολογισμό στις θεραπείες εναντίον της νόσου Covid-19, έγινε γνωστό από τη γαλλική προεδρία.

Ο Γάλλος πρόεδρος επισκέφθηκε το Institut Hospitalo-Universitaire (IHU) Méditerranée, όπου εργάζεται ο καθηγητής Ραούλτ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν συνεχίζει τις επισκέψεις του σε νοσοκομεία, χωρίς τη συνοδεία δημοσιογράφων, για να διαβουλευτεί με ομάδες πανεπιστημιακών γιατρών που εμπλέκονται στην κλινική έρευνα για τον κορονοϊό, προτού απευθυνθεί στους Γάλλους, στο τηλεοπτικό διάγγελμά του της προσεχούς Δευτέρας.

Ένα από τα βασικά πρόσωπα αυτής της κρίσης, ο καθηγητής Ραούλτ δημοσίευσε δύο μελέτες σχετικά με την υδροξυχλωροκίνη, μια ουσία κατά της ελονοσίας, παράγωγο της χλωροκίνης, που αποδεικνύουν, σύμφωνα με τον ίδιο, «την αποτελεσματικότητα» αυτής της θεραπείας κατά του κορονοϊού.

Ωστόσο, πολλοί επιστήμονες εκτιμούν ότι είναι αδύνατο να εξαχθεί αυτό το συμπέρασμα μονάχα στη βάση αυτών των μελετών.

Μοίρασε το άρθρο!