Γέννησε στο Ιπποκράτειο η 39χρονη με κορωνοϊό – Αρνητικό το βρέφος

Γέννησε η 39χρονη έγκυος γυναίκα από τη Βέροια, θετική στον κορωνοϊό, η οποία μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης την περασμένη Παρασκευή.

Στο νεογνό έγινε τεστ COVID-19 το οποίο είναι αρνητικό και αναμένεται το δεύτερο αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου από το ΠΓΝΘ «ΑΧΕΠΑ».

Η κατάσταση της υγείας της 39χρονης είναι πολύ καλή και νοσηλεύεται στη Β΄ Μαιευτική- Γυναικολογική Κλινική του «Ιπποκρατείου».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο μας 39χρονη επίτοκος από τη Βέροια, η οποία ήταν θετική για λοίμωξη με COVID-19.

Λόγω μειωμένων εμβρυϊκών κινήσεων, εισήχθη στην αίθουσα τοκετών της Β΄ Μαιευτικής/Γυναικολογικής Κλινικής (σε ορισθέν χειρουργείο για ύποπτα ή επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19) στις 2/8/2020 για διενέργεια καισαρικής τομής.

Στις 3/8/2020 και ώρα 1.00 πμ γεννήθηκε νεογνό θήλυ, βάρους 3.200 gr το οποίο για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών της Α΄ Νεογνολογικής Κλινικής ΑΠΘ. Στο νεογνό έγινε τεστ COVID-19 το οποίο είναι αρνητικό και αναμένεται το 2ο αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου από το ΠΓΝΘ «ΑΧΕΠΑ».

Η λεχωϊδα νοσηλεύεται σε πολύ καλή κλινική κατάσταση στη Β΄ Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου συγχαίρει το Ιατρικό, Μαιευτικό, Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό της Β΄ Μαιευτικής/Γυναικολογικής κλινικής καθώς και της Α΄ Νεογνολογικής Κλινικής/ΜΕΝΝ για την άμεση, σωστή και επιστημονικά άρτια αντιμετώπιση του περιστατικού».

Μοίρασε το άρθρο!