Βόρεια Κορέα: Αποσύρεται από το Μουντιάλ 2022! – Εκτός κι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η χώρα αποφάσισε να αποσυρθεί κι από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Η Βόρεια Κορέα δεν σκοπεύει να συμμετάσχει στα υπόλοιπα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ 2022.

Την είδηση έκανε γνωστή η ομοσπονδία της Νότιας Κορέας (KFA), η οποία θα φιλοξενήσει τον Ιούνιο όλους τους εκκρεμείς αγώνες του ομίλου, όπου συμμετέχει και η Β. Κορέα. 

Σύμφωνα με την KFA, η ομοσπονδία της Βόρειας Κορέας (PRKFA) έστειλε στην Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (AFC) ένα έγγραφο που δηλώνει την πρόθεσή της να μην συμμετάσχει.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, ο λόγος για την απόσυρση της Βόρειας Κορέας είναι ο φόβος μήπως οι παίκτες μολυνθούν από τον ιό και τον επαναφέρουν στη χώρα.yna.co.kr

Λόγω της πανδημίας, αποφασίστηκε ότι οι υπόλοιποι οκτώ αγώνες του ομίλου (που περιλαμβάνει τη Νότια και τη Βόρεια Κορέα, τον Λίβανο, τη Σρι Λάνκα και το Τουρκμενιστάν) του δεύτερου προκριματικού γύρου της AFC για το Κατάρ 2022, να διεξαχθούν στη Νότια Κορέα το διάστημα 3 και 15 Ιουνίου.  

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, ο λόγος για την απόσυρση της Βόρειας Κορέας είναι ο φόβος μήπως οι παίκτες μολυνθούν από τον ιό και τον επαναφέρουν στη χώρα. Λόγω της πανδημίας, άλλωστε, η Βόρεια Κορέα έκλεισε τα σύνορά της από τον Ιανουάριο του 2020.

 Να σημειωθεί ότι το υπουργείο αθλητισμού της Βόρειας Κορέας έχει ανακοινώσει ότι η χώρα δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (23 Ιουλίου – 8 Αυγούστου) για να προστατευθεί η υγεία των αθλητών από τον κορονοϊό.

 

Μοίρασε το άρθρο!