«Βόμβα» Κούβελα: «Η επανάληψη του ίδιου εμβολίου δεν πρόκειται ποτέ να μας δώσει ανοσία»

“Φωτιές” πέταξε ξανά ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Δημήτρης Κούβελας! 

Ο καθηγητής εξήγησε γιατί η επανάληψη του ίδιου εμβολίου (δεύτερη, τρίτη, τέταρτη δόση κ.ο.κ.),το οποίο είναι φτιαγμένο εξαρχής για ένα στέλεχος του κορωνοϊού, δεν πρόκειται ποτέ να μας δώσει ανοσία έναντι άλλου στελέχους.
«Από τη στιγμή που έχουμε στοχευμένα εμβόλια όταν εξουδετερώνεται μία μόνο ποικιλία ας το πούμε του ιού, η επανάληψη του ίδιου εμβολίου δεν πρόκειται ποτέ να μας δώσει ανοσία για μια άλλη ποικιλία εάν δεν το έκανε από την αρχή. Οπότε η ανοσία μπορεί να πέφτει όταν καταργείται η κυτταρική ανοσία. Αυτή δεν την μετρήσανε».
Και εξήγησε με πολύ απλά λόγια: «Αν όλοι εμείς που έχουμε μια ηλικία που έχουμε περάσει τις παιδικές αρρώστιες, πάμε να δούμε αν έχουμε αντισώματα, κανένας μας δεν θα έχει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε ανοσία, γιατί με το που θα εμφανιστούν οι ανάλογοι ιοί η κυτταρική ανοσία, η κυτταρική μνήμη θα παράξει αντισώματα. Άρα λοιπόν εδώ ασχολούμαστε με μια γύρω-γύρω όλοι ανοσία τάχα, που δεν ξέρουμε. Εάν ήθελε κάποιος να κάνει μια σοβαρή δουλειά θα διέτασσε έναν δειγματοληπτικό έλεγχο και της κυτταρικής ανοσίας».
Σε ότι αφορά τις απόψεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων, ο κ.Κούβελας επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο είναι καταδικασμένο σε αποτυχία: «Αν είχαμε εμβόλια σαν αυτά που ξέραμε από πάντα, θα συμφωνούσα για υποχρεωτικό εμβολιασμό. Αλλά επειδή δεν έχουμε τέτοια εμβόλια, ένα τέτοιο σχέδιο είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Οι κορωνοϊοί δεν αφήνουν γενικώς μόνιμη ανοσία, άρα το να ασχοληθούμε με τα εμβόλια έχει ένα αρχικό ρίσκο … Μας λείπουν πολλά στοιχεία για να έχουμε ένα καλό φάρμακο όπως πλέον έχουν όλοι καταλάβει».

Μοίρασε το άρθρο!