ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ: «Ένας αφηρημένος άντρας» της Μάρως Βαμβουνάκη

Στις 10 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει το νέο μυθιστόρημα της γνωστής συγγραφέως από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Όχι, δε με ενδιαφέρει απόψε η αμαρτία! Ούτε υποψιάζομαι πως υπάρχει τέτοια κατάσταση. Άραγε, το να αμαρτάνεις προϋποθέτει συνείδηση; Ή και ασυνείδητα τη φορτώνεσαι και την πληρώνεις μετά; Μεγάλο θέμα αλλά απόψε μάταιο…

Ένα κορίτσι εξαφανίζεται και δε θα την βρει ποτέ ξανά κανείς, κι ας μένει κοντά στο σπίτι από όπου δραπέτευσε. Δραπέτευσε από τους παρανοϊκούς γονείς της, ερωτεύτηκε παράφορα έναν αφηρημένο άντρα, βρήκε τη φιλία που σώζει.

Μια ιστορία ζωής, θανάτου, και πάλι ζωής.

Η Μάρω Βαμβουνάκη γεννήθηκε στα Χανιά, όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια. Από δέκα χρόνων ήρθε με την οικογένειά της στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά και ψυχολογία. Από το 1972 και για έντεκα χρόνια έζησε στη Ρόδο, όπου εργάστηκε ως συμβολαιογράφος. Σήμερα ζει στην Αθήνα. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν τα έργα της: «Ο παλιάτσος και η Άνιμα», «Το φάντασμα της αξόδευτης αγάπης», «Χορός μεταμφιεσμένων», «Μια μεγάλη καρδιά γεμίζει με ελάχιστα», «Κυριακή απόγευμα στη Βιέννη» (υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών – ΕΚΕΒΙ 2012), «Σιωπάς για να ακούγεσαι», «Η μπαλάντα της ζήλιας», η συλλογή διηγημάτων «Αυτή η σκάλα δεν κατεβαίνει», σε κοινό τόμο «Το χρονικό μιας μοιχείας», «Ντούλια» και «Ο πιανίστα και ο θάνατος», το βιβλίο της για παιδιά »Το δωμάτιο που ταξιδεύει», καθώς και τα μυθιστορήματά της «Ο ερωτευμένος Πολωνός» (υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών – ΕΚΕΒΙ 2011), «Γενέθλια ξανά», «Η δικηγόρος» και «Το βιβλίο της εγγονής μου».

Μοίρασε το άρθρο!