Βίντεο ντοκουμέντο – Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένοι ανοίγουν την πόρτα σε “μαϊμού” υπαλλήλους της ΔΕΗ

Σοκάρει η θρασύτητα των δραστών που ξάφριζαν ηλικιωμένους προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ. Η πολυμελής σπείρα δρούσε κυρίως στην ανατολική Θεσσαλονίκη.Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival, τα 27 μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν συγγενικούς δεσμούς μεταξύ τους. Όλοι τους είναι τσιγγάνοι. Διαμένουν στα Άνω Λιόσια Αττικής, στον Βόλο και στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Από τη δράση τους κατάφεραν να συγκεντρώσουν 180.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 660.000 ευρώ. Η εξάρθρωση της σπείρας από το Τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως αποτελεί τεράστια επιτυχία δεδομένου ότι οι “μαϊμού” υπάλληλοι της ΔΕΗ είχαν μετατραπεί σε “πονοκέφαλο” για το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Στο βίντεο που εξασφάλισε το Thestival, φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο δρούσαν οι απατεώνες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το έργο των κακοποιών διακόπτεται από την παρουσία του γιου του ηλικιωμένου ζευγαριού.

Πως έδρασαν οι «μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ

Ο ένας από τους τρεις δράστες χτυπάει το κουδούνι και εισέρχεται στο διαμέρισμα δηλώνοντας ότι είναι από τη ΔΕΗ και έχει συνεννοηθεί με τον υπεύθυνο της πολυκατοικίας. Απασχολεί το ζευγάρι των ηλικιωμένων στην κουζίνα για να εισβάλουν στον χώρο οι συνεργοί του. Όσο αυτός κρατάει το ζευγάρι στην κουζίνα οι άλλοι δύο δράστες ψάχνουν για χρυσαφικά στο υπνοδωμάτιο. Για κακή τους τύχη φτάνει στο διαμέρισμα ο γιος του ζευγαριού. Μέσα σε δευτερόλεπτα αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει. Οι δράστες μάταια προσπαθούν να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στο σπίτι των γονιών του. Τους ζητά να αφήσουν ότι έχουν πάρει όμως εκείνοι το βάζουν στα πόδια.

Δείτε το συγκλονιστικό ντοκουμέντο:

Μοίρασε το άρθρο!