Α. Πολυχρονίδης: «Ουδείς λόγος από τον απερχόμενο δήμαρχο για την… «ταμπακιέρα»

Α. Πολυχρονίδης: «Ουδείς λόγος από τον απερχόμενο δήμαρχο για την… «ταμπακιέρα»- Υπαρκτό το πρόβλημα και ο κίνδυνος ανάφλεξης από τα ξερά κλαδιά της χωματερής του κ. Γαβότση ανάμεσα στη Γαλήνη και στο Ωραιόκαστρο – Εγκληματική η αδιαφορία της απερχόμενης διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου

«Με μετάθεση ευθυνών και χωρίς να απαντά επί της ουσίας ο απερχόμενος δήμαρχος επιχειρεί να καλύψει την εγκληματική αδιαφορία του για τη δημιουργία και λειτουργία της χωματερής –‘’ωρολογιακής βόμβας’’ σε ένα από τα ωραιότερα σημεία του δήμου μας». Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση –δια του Γραφείου Τύπου του δήμου- με αφορμή τo δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» για τον σκουπιδότοπο που έχει δημιουργηθεί σε απόσταση αναπνοής από σπίτια της Γαλήνης και του Ωραιοκάστρου.

«Ουδείς λόγος γίνεται από τον απερχόμενο δήμαρχο για την… ‘’ταμπακιέρα’’. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και με την άνοδο της θερμοκρασίας ελλοχεύει ο κίνδυνος ανάφλεξης από τα ξερά κλαδιά της χωματερής του κ. Γαβότση η οποία βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό του δήμου μας», σημειώνει ο κ. Πολυχρονίδης ο οποίος καλεί τον απερχόμενο δήμαρχο να αφήσει τα δελτία Τύπου και να ασχοληθεί με την ουσία του προβλήματος: «Αφήστε τις ανακοινώσεις και προχωρήστε στην άμεση απομάκρυνση των ξερών κλαδιών προτού συμβεί αυτό που όλοι απευχόμαστε: Μια πυρκαγιά. Πρέπει να τα απομακρύνετε όχι τώρα, αλλά χτες!». Σχολιάζοντας μάλιστα τη δήλωση που αναφέρεται στο δελτίο Τύπου πως «δεν πρόκειται για αδιαφορία», ο κ. Πολυχρονίδης απαντά: «Πράγματι η πράξη αυτή δεν συνιστά απλή, αλλά, εγκληματική αδιαφορία».

«Όσον αφορά δε στις χωματερές που -όπως ισχυρίζεται ο απερχόμενος δήμαρχος- παρέλαβε η σημερινή διοίκηση από την προηγούμενη δημοτική αρχή, την απάντηση την έδωσε μέσω δημοσιευμάτων ο προκάτοχος του σημερινού δημάρχου, αποκαλύπτοντας μάλιστα και έγγραφη εντολή του σημερινού αρμόδιου αντιδημάρχου προς τα συνεργεία του δήμου να ξεφορτώνουν μπάζα και απορρίμματα σε αυτοσχέδια χωματερή σε μια άλλη περιοχή και συγκεκριμένα στη Νεοχωρούδα», προσθέτει ο κ. Πολυχρονίδης.

Τέλος, όσον αφορά στην… επίκληση του οράματος για την τοπική αυτοδιοίκηση, ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης απαντά: «Αν το όραμα του κ. Γαβότση για το περιβάλλον περιορίζεται στην προμήθεια –μέσα σε μια πενταετία- ενός και μόνο σπαστήρα για τα κλαδιά, εμείς απλώς θα το προσπεράσουμε και θα του επισημάνουμε πως οι πολίτες έχουν γνώση και κρίνουν».

Μοίρασε το άρθρο!