Αυτοί είναι οι τρεις λόγοι που η Τουρκία θα επιδιώξει θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα

Ο αστάθμητος παράγοντας στην Τουρκία που μπορεί να αποτελέσει το φυτίλι για σύρραξη.

Η Τουρκία πιέζει πλέον σε τρία μέτωπα. Στο Αιγαίο όπως πάντα, στον Έβρο όπου αντιμετωπίζουν πρωτοφανής καταστάσεις και τώρα νότια της Κρήτης. Η NAVTEX – πρόκληση που εξέδωσε, απλώς επιβεβαιώνει αυτό που έγραφε το Ολυμπία για έφοδο των βάρβαρων νοτίως της Κρήτης, εκμεταλλευόμενοι φυσικά την ολέθρια απραξία της Ελλάδας που ακόμα δεν έχει αναρτήσει συντεταγμένες για να μπλοκάρει το παράνομο μνημόνιο συνεργασίας Τουρκίας – Λιβύης.

Η διαχρονική βαρβαρότητα της Τουρκίας και το φυτίλι

Φυσικά η Τουρκία δεν άρχισε τώρα να προκαλεί. Τώρα όμως βρίσκει προφανώς πεδίο αλλά και τρεις σημαντικούς παράγοντες που την καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνη. Παράγοντες που αποτελούν φυτίλι για να ανάψει μία νέα φωτιά στα σύνορα μας.

Ο πρώτος παράγοντάς είναι εμφανής και είναι φυσικά η τουρκική οικονομία που καταρρέει. Ενδεικτικό γεγονός η κατάρρευση της τουρκικής λίρας που προκαλεί αφόρητες πληθωριστικές πιέσεις.

Ο δεύτερος παράγοντας δεν είναι τόσο γνωστός και αφορά το ιλιγγιώδες ιδιωτικό χρέος στην Τουρκία. Προσέξτε, το εξωτερικό χρέος της Τουρκίας δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο όσο το ιδιωτικό χρέος το εσωτερικό που είναι ανεξέλεγκτο.

Ο τρίτος και σημαντικότερος παράγοντας είναι η καλπάζουσα ανεργία. Είναι απόρροια του πρώτου αλλά κυρίως του δεύτερου παράγοντα και εντείνεται από την καταστροφή του τουριστικού κλάδου που παραδοσιακά στην Τουρκία έδινε δουλειά σε εκατοντάδες χιλιάδες «μάχιμους» εργαζόμενους. Συνδυασμό με το ιδιωτικό χρέος, δημιουργούνται στρατιές ανέργων. Κρατήστε το «στρατιές».

Αυτές τις στρατιές είναι το φυτίλι που ενδέχεται να γκρεμίσουν τον Ερντογάν εάν η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη. Εκτός εάν ο Ερντογάν κάνει αυτό που έκαναν και οι βάρβαροι προκάτοχοί του, που όταν διέθεταν εξαθλιωμένες μάζες, της εξαπέλυαν κατά της Ελλάδας. Όπως ο Ερντογάν έκανε το ίδιο με της εξαθλιωμένες μάζες σουνιτών, που τις μετέτρεψε σε τσέτες και της εξαπέλυσε κατά της Συρίας. Εκεί όμως οι εξαθλιωμένοι ήταν ευκαιρία για τον Ερντογάν διότι ήταν εκτός των τειχών. Ενώ οι τούρκοι άνεργοι, είναι εντός των τειχών και αποτελούν υπαρξιακό κίνδυνο για τον Ερντογάν ενδέχεται λοιπόν να τους χρησιμοποιήσει και αυτούς, όπως ο Κεμάλ χρησιμοποίησε τους τσέτες.

Η Ελλάδα οφείλει να βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή.

Μοίρασε το άρθρο!