Αυτοί είναι οι βουλευτές που θα κρίνουν το μέλλον της κυβέρνησης

 

O Πρωθυπουργός έχει ανάγκη την ψήφο έξι βουλευτών για να βγει αλώβητος από την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Στο πλευρό του Πάνου Καμμένου συντάσσονται η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης, που έχουν τονίσει ότι θα καταψηφίσουν, ενώ την παραίτησή του από την κυβέρνηση, όπως ο ίδιος δήλωσε στον ακολουθώντας την επιλογή του προέδρου του.Όσον αφορά στους έξι, που κρατούν την τύχη της κυβέρνησης στα χέρια τους, αυτοί, σύμφωνα με πληροφορίες είναι: Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτης Κατερίνα Παπακώστα έχει δηλώσει ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, όπως και ο Βασίλης Κόκκαλης αναμένεται να παρέχουν, επίσης, ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ακόμη, ο Κώστας Ζουράρις έχει πει ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση αλλά δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του Πάνου Καμμένου με τη στάση της, καθώς αναμένεται να στηρίξει την κυβέρνηση, ενώ ακόμη ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης αναμένεται να δώσει θετική ψήφο.

Πονοκέφαλος για τον Αλέξη Τσίπρα είναι το θέμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ο οποίος θα χειρουργηθεί αυτήν την εβδομάδα και δεν είναι γνωστό πώς θα πάει να ψηφίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία, πρόκειται να ξεκινήσει την Τρίτη και να ολοκληρωθεί την Πέμπτη με τη διεξαγωγή της σχετικής ψηφοφορίας.

Μοίρασε το άρθρο!