Αστ. Γαβότσης: «Οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Μυγδονίας αποκτούν πλέον καθαρό νερό»

Ξεκίνησαν οι εργασίες γεώτρησης για καθαρό πόσιμο νερό στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Μυγδονίας από τη θέση ΣΤΑΝ Πέτρα, στο Μελισσοχώρι.

Ακόμη ένα έργο πνοής στο δήμο Ωραιοκάστρου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, με τη διοίκηση να κερδίζει ένα – επίσης – μεγάλο στοίχημα αναβάθμισης του διευρυμένου δήμου, με στόχο της βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Θα ακολουθήσουν ακόμη δύο γεωτρήσεις, προκειμένου να φτάσει καθαρό νερό σε Λητή και Δρυμό.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού κόστους 3.200.000 ευρώ, με 22 χλμ εξωτερικών αγωγών, χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η απόφαση ένταξης του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014 -2020» ελήφθη από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τον οποίο η Διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου ευχαριστεί θερμά.

«Προτεραιότητα του δήμου είναι η καθημερινότητα του δημότη μας. Πρόκειται για ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Μυγδονίας, μια υπόσχεση που δώσαμε προεκλογικά και σήμερα γίνεται πραγματικότητα. Οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Μυγδονίας αποκτούν πλέον καθαρό νερό. Κι αυτό είναι έργο Γαβότση. Με θλίβει και με προβληματίζει η στάση ορισμένων υποψήφιων δημάρχων Ωραιοκάστρου, οι οποίοι προβαίνουν σε δηλώσεις – πυροτεχνήματα, κενού περιεχομένου. Υπόσχονται – για παράδειγμα- στους κατοίκους του Μελισσοχωρίου  ότι θα διασφαλίσουν τις απαραίτητες ποσότητες, αλλά και την ποιότητα του νερού προχωρώντας σε παρεμβάσεις όπως η άμεση αντικατάσταση του δικτύου, με την επεξεργασία και τον καθαρισμό του νερού και την κατασκευή νέων δεξαμενών για να μπορεί να τροφοδοτούνται Μελισσοχώρι, Δρυμός, Λητή με επαρκείς ποσότητες καθαρού νερού. Ο ίδιοι υποψήφιοι δήμαρχοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι το θέμα του νερού για τη Δημοτική Ενότητα Μυγδονίας έχει τελειώσει οριστικά και ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε 16 μήνες. Μάλιστα είναι παρόντες στα Δημοτικά Συμβούλια και έχουν ψηφίσει για την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων, ένα έργο ύψους 3 εκατ. ευρώ, όπως ψήφισαν άλλα 3 εκατ. ευρω για τα όμβρυα ύδατα, ψήφισαν για την αποσιδηροποίηση του νερού, ένα έργο 650.000 μέσω του προγράμματος ΙΝΤΕΡΕΚΤ για τους ανθόκηπους. Παράλληλα ενημερώθηκα ότι υποσχέθηκαν πως στο Μελισσοχώρι θα υπογειοποιηθούν οι κολόνες της ΔΕΗ. Ως Διοίκηση έχουμε και την εμπειρία και τη γνώση γιατί έχουμε προχωρήσει σε υπογειοποίηση στην περιοχή του Ωραιοκάστρου και επόμενος στόχο μας είναι οι περιοχές του διευρυμένου δήμου. Ειλικρινά διερωτώμαι οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι δήμαρχοι, που παραβρίσκεται στα Δημοτικά Συμβούλια και μάλιστα ψηφίζουν για τα έργα, είναι δυνατόν να χτίζουν την προεκλογική τους καμπάνια επάνω σε ψεύδη; Εμείς αφήνουμε τις προεκλογικές φιέστες των υπολοίπων στην άκρη και συνεχίζουμε ο,τι ξεκινήσαμε! Πρέπει να τονίσω, και έχει μεγάλη σημασία για τη Διοίκηση μας, ότι αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί το έργο που παρουσιάζουμε, μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια, είναι πραγματικό», δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.   

Μοίρασε το άρθρο!