Αποξήλωση των πυλώνων στο Παλαιόκαστρο με πρωτοβουλία του Αστέριου Γαβότση

SAM_81851images (2)111

Έπειτα από συνεχείς προσπάθειες του δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση, της δημοτικής συμβούλου και μέλους της ομάδας Πρωτοβουλίας κατοίκων Παλαιοκάστρου για την απομάκρυνση των πυλώνων από τις κατοικημένες περιοχές του Παλαιοκάστρου, Βικτώριας Γεράκη αλλά των υπολοίπων μελών της ομάδας το χρόνιο αυτό πρόβλημα εκατοντάδων κατοίκων οδεύει προς τη λύση του.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο Γιάννα Παναγοπούλου, η εταιρεία της οποίας είχε αναλάβει έπειτα από σχετική ανάθεση του δημοτικού συμβουλίου την υπόθεση απενεργοποίησης και αποξήλωσης τμήματος της Γ.Μ. 150 KV ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΙΛΚΙΣ στην περιοχή του Παλαιοκάστρου, η ΑΔΜΗΕ, γνωστοποίησε εγγράφως στην εταιρεία της ότι έχει ολοκληρώσει τις αναδιατάξεις κυκλωμάτων στη Γ.Μ. 150 KV ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΙΛΚΙΣ στην περιοχή του Παλαιοκάστρου, με αποτέλεσμα το τμήμα της Γ.Μ. αυτής να είναι ανενεργό. Μάλιστα, όπως αναφέρει στην ενημερωτική της επιστολή προς το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου, το αναφερόμενο τμήμα της εν λόγω Γ.Μ. είναι περίπου σε μήκος 12 χιλιόμετρα από το ΚΥΤ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και προγραμματίζεται να αποξηλωθεί, σύμφωνα με την έγγραφη διαβεβαίωση της ΑΔΜΗΕ, το Α’ εξάμηνο του 2017.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω εταιρεία δεν εισέπραξε αλλά και δεν επιθυμεί να εισπράξει την προεγκεκριμένη αμοιβή της από το δημοτικό συμβούλιο.

«Ένα πάγιο αίτημα εκατοντάδων κατοίκων στην περιοχή του Παλαιοκάστρου για την απομάκρυνση των πυλώνων που βρίσκονται σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από τις οικίες και τα σχολεία της εν λόγω περιοχής, γεγονός που ελλοχεύει κινδύνους για την υγεία των κατοίκων, οδεύει προς τη λύση του. Τόσο εμείς ως δημοτική αρχή, όσο και η εταιρεία της δικηγόρου Γιάννας Παναγοπούλου κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε προκειμένου να αποξηλωθούν οι εν λόγω πυλώνες», δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης.

«Mετά τον πολυετή αγώνα μας ο οποίος άρχισε τον Απρίλιο του 2011 με την κατάθεση του αιτήματός μας για την απομάκρυνση των επικίνδυνων πυλώνων στην περιοχή του Παλαιοκάστρου, τη συλλογή των 1020 υπογραφών από κατοίκους που στήριξαν την πρωτοβουλία μας, τις επιστολές προς αρμόδια υπουργεία και βουλευτές της Β΄ Θεσσαλονίκης, τα δελτία τύπου ενημέρωσης και τις επισκέψεις σε ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τα αποτελέσματα όλων αυτών των ενεργειών μας. Η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου και ειδικότερα ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσηςεισάκουσαν το αίτημά μας και μας βοήθησαν» ανέφερε η δημοτική σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της ομάδας κατοίκων για την απομάκρυνση των πυλώνων από τις κατοικημένες περιοχές του Παλαιοκάστρου Βικτώρια Γεράκη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

09/02/2017

Μοίρασε το άρθρο!